16.6 C
Zagreb
11.8 C
Zürich
17.1 C
New York
10 C
Buenos Aires
26.8 C
Melbourne
Nedjelja, 19 svibnja 2024
spot_img

Uspješni koncerti hrvatske operne i folklorne glazbe u švicarskom Kirchlindachu

Hrvatska sopranistica i jazz pjevačica Nikolina Dominković te estonska gitaristica Anna Regina Kalk spojile su svoje talente kako bi izvele niz hrvatskih opernih lidova i tradicionalnih folklornih pjesama na koncertu pod nazivom”Kroatisches Opernlied”. Ovi koncerti, održani 3. i 5. studenog 2023. u Kirchlindachu u Švicarskoj, bili su prilika za duboko kulturno iskustvo i promociju glazbene raznolikosti.

Na koncertima su izvedene poznate operne pjesme Dore Pejačević, Ivana pl. Zajca i Josipa Hatzea. Izvođačice su se posvetile i tradicionalnim folklornim pjesmama iz hrvatskih regija Podravine, Međimurja i otoka Mljeta, a sve s ciljem promicanja hrvatske glazbene baštine u Švicarskoj. Važnost kulturne razmjene istaknuta je dolaskom članova Hrvatskog veleposlanstva. Prvi tajnik Saša Čvrljak i monsignor Većeslav Tumir dali su podršku ovom događaju, što je dodatno obogatilo kulturnu vrijednost koncerata.

Koncerti su bili prilika za širenje svijesti o očuvanju hrvatske glazbene ostavštine van domovine i poticanje razmjene između različitih kultura. Izvođačice planiraju nastaviti ovu glazbenu suradnju te pripremaju daljnje nastupe u Švicarskoj.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije