13.7 C
Zagreb
11.8 C
Zürich
13.1 C
New York
9.5 C
Buenos Aires
23.5 C
Melbourne
Petak, 3 svibnja 2024
spot_img

Program svečanog obilježavanja 28. obljetnice VRO Oluja u Kninu

Pozivaju se građani da u što većem broju dođu u Knin. Proslavimo pobjedu i u drugim mjestima, izvjesimo zastave na svojim domovima u znak ponosa i zahvale hrvatskim braniteljima.

Svečanosti će 5. kolovoza početi u 6:30 budnicom ulicama Knina. Na Trgu Ante Starčevića ispred spomenika Hrvatska pobjeda – Oluja u devet će sati državni čelnici te braniteljske udruge i lokalni dužnosnici položiti vijence. Također će se upriličiti doček maratoncima koji će tog dana stići u Knin.

Središnja svečanost i ove godine održat će se na stadionu NK Dinara gdje će biti postavljeno između 800 i 1000 stolica, a podizanje hrvatske zastave na Kninskoj tvrđavi pratit će se putem videozida. Predviđena su obraćanja premijera Andreja Plenkovića, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i predsjednika Republike Zorana Milanovića, uz glazbene izvedbe Klape HRM-a Sv. Juraj i Policijske klape Sv. Mihovil. U sklopu letačkog programa planiran je prelet MIG-ova te vojnih i policijskih helikoptera, kao i nastup akrobatske grupe “Krila Oluje”.

Nakon završetka središnje svečanosti na stadionu će se moći razgledati taktičko-tehnička oprema i naoružanja, a sveta misa služit će se u Crkvi Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta. Predviđena je i tradicionalna podjela vojničkog graha za građanstvo.

U večernjim satima Kninjane i posjetitelje zabavljat će Zlatko Pejaković i Alen Nižetić.

MORH

POVEZANI ČLANCI

Najnovije