13.7 C
Zagreb
10 C
Zürich
13.6 C
New York
7.4 C
Buenos Aires
21.5 C
Melbourne
Petak, 3 svibnja 2024
spot_img

Sergej Jakirović i GNK Dinamo dolaze kod “Kraljeva kupa”, kluba Vatrenog Josipa Stanišića

Sprema se velika fešta u Slavoniji, točnije u Oriovcu, rodnom mjestu Vatrenog Josipa Stanišića, mjestu u blizini Slavonskog Broda, gdje tamošnji nogometni klub slavi veliki jubilej. Osnovani 1923. godine, NK Oriolik ove godine slavi 100. rođendan.

Neće Barbari, njihova navijačka skupina, slaviti samo rođendan NK Oriolika, već i svoj 35. tako da se u Oriovcu sprema veliko slavlje koje će svoj vrhunac imati u subotu 14. listopada 2023., kada na glavni teren oriovačke ljepotice na odigravanje prijateljske utakmice, stiže najveći i najuspješniji hrvatski nogometni klub, aktualni prvak zagrebački GNK Dinamo.

Naime, nakon rođendanskog koncerta Prljavog kazališta na kojem je 8. rujna 2023. na stadionu NK Oriolika uživalo više od 3.000 posjetitelja, ovaj tjedan je nakon održanih razgovora dvaju klubova u Zagrebu, stigla službena potvrda Uprave GNK Dinamo o novom spektaklu na istom mjestu.

Oriovac je poznata baza navijača zagrebačkog kluba, poveznica je i oriovačka “Nebeska bojna”, petorica navijača Dinama i igrača NK Oriolika koji su prerano napustili ovozemaljski život, a vezala ih je ljubav prema ova dva kluba. Za njih i u sjećanje na njih, te sve Oriovčane, ništa bolje NK Oriolik nije mogao napraviti kako bi obilježio vrijedan jubilej.

Inače, Oriovčani su s obzirom na dosadašnje uspjehe u Hrvatskom nogometnom kupu poznati kao „Kraljevi kupa“. Ugostili su na svom terenu brojne prvoligaše kao što su Hajduk, Lokomotiva, Istra 1961 i Rijeka, te ostvarili pobjede protiv bivših prvoligaša RNK Splita i NK Zagreba. Svoj povijesni uspjeh kao trećeligaš su ostvarili 2021. godine kada su igrali u 1/4 finala Kupa protiv NK Istre, što je uspjeh koji će teško koji drugi trećeligaš uspjeti ponoviti!

Ove sezone NK Oriolik će u SuperSport Hrvatskom nogometnom kupu igrati u šesnaestini finala protiv porečkog Jadrana (27. rujna o.g. na stadionu Veli Jože u Poreču), a pobjednik ovog susreta ide na pobjednika NK Ponikve i GNK Dinamo. U slučaju pobjede NK Oriolik će najvjerojatnije ponovno ugostiti GNK Dinamo Zagreb, ali ovaj put na službenoj utakmici.

Nije to sve od velikih utakmica, sljedećeg utorka 26. rujna će se na oriovačkom stadionu igrati reprezentativni nogomet. Od 16,30 sati snage će u prijateljskoj utakmici odmjeriti mlade U-17 reprezentacije Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Inače, ovih dana čestitke za 100. rođendan, poslala su brojna poznata lica; Luka Modrić, Joško Gvardiol, Mateo Kovačić, Martin Erlić, Ivica Olić, Boris Mišević, Prljavo kazalište, Ivona Hemen, Pero Kuterovac, Valentina Miletić i dr.). Posebno se istaknuo veliki prijatelj NK Oriolika, poznati glumac Rene Bitorajac s originalnom video čestitkom.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije