13.7 C
Zagreb
11.8 C
Zürich
13.1 C
New York
9.5 C
Buenos Aires
23.5 C
Melbourne
Petak, 3 svibnja 2024
spot_img

Predstavljanje knjige “Kosinjska tiskara” u Zagrebu

Nakon predstavljanja u Gospiću i Otočcu, knjiga”Kosinjska tiskara – povijesna, informacijska i kartografska studija” bit će predstavljena u Zagrebu.

Na redovitoj mjesečnoj tribini “Društva prijatelja glagoljice” u srijedu 13. prosinca 2023. u 19 sati u prostoru Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, Kaptol 29a, dr. sc. Ivan Mance održat će predavanje s temom ‘Rukopisni misal iz Kosinja kao vršnjak Novakovog misala’. U radu će se analizirati novootkriveni Fragment Kosinjskog rukopisnog misala koji je za kosinjske potrebe kupljen 1374. godine. Zahvaljujući tome Kosinj se našao vrlo visoko na ljestvici područja s najstarijom glagoljskom tradicijom.

Dva dana kasnije slijedi predstavljanje knjige dr. sc. Ivana Mancea ‘Kosinjska tiskara – povijesna, informacijska i kartografska studija”.Predstavljanje će se održati u petak, 15. prosinca s početkom u 18 sati u Hrvatskom novinarskom društvu, velika dvorana, 1. kat, Perkovčeva 2. Uz  autora, o bogatoj povijesti ovoga ličkoga kraja govorit će doc. dr. sc. Milan Bošnjak, kosinjski župnik vlč. Pero Jurčević te povjesničar prof. dr. sc. Daniel Patafta.

Ulaz je slobodan, mjesta više nego dovoljno, a cijena knjige s popustom i potpisom autora na predstavljanju 50€, poručuju organizatori.

Više podataka o knjizi može se pronaći na mrežnoj adresi kosinj.com.

Termini sljedećih predstavljanja knjige: OTVORI

Foto: Screenshot FB

POVEZANI ČLANCI

Najnovije