14.5 C
Zagreb
13.4 C
Zürich
13.4 C
New York
9.5 C
Buenos Aires
23.5 C
Melbourne
Petak, 3 svibnja 2024
spot_img

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA i ŠKABRNJE OBILJEŽEN U ZAGREBU

Bogatim programom Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Zagrebu obilježen je u subotu, 18. studenog 2023. u crkvi Sveta Mati slobode na Jarunu.

Na Dan sjećanja 18. studenog s početkom u 19 sati, na poziv i poticaj Zagrebačke nadbiskupije za sve žrtve Vukovara, Škabrnje i cijele Domovine, u crkvi Svete Mati slobode na Jarunu održala se sveta misa koju je predvodio provincijal don Tihomir Šutalo. Slijedio je tradicionalni koncert iz ciklusa „Bogu i Domovini” autorice Lejdi Oreb koji je održan kao spomen, odnosno “Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje”. Koncert koji se tradicionalno održava pod geslom „I reći ću vam samo još jednu stvar: Zapamtite Vukovar” organizirali su Klub veterana 148. brigade HV Zagreb – Trnje i župa Duha Svetoga – crkva Sveta Mati slobode

Bogat program ispunili su glazbeni nastupi različitih generacija i emotivni recitali koje su pročitali voditeljica Lejdi Oreb i Anđelko Antić Blažević. Glazbeni dio domoljubnih pjesama u ispunjenoj crkvi izveli su: Policijska klapa Sveti Mihovil, Tamburaški orkestar MUP-a i učenici Policijske škole “Josip Jović”, Orkestar hrvatske vojske, Klapa Nostalgija, Dječji zbor “Zagrebački anđeli”, Nika Pastuović Drago Diklić. 

Bila je to dostojanstvena manifestacija svih generacija. Program je pokazao da nije bitno gdje se netko nalazi – u svojim mislima tu večer svi su bili u gradu heroju, Škabrnji i uz sve one koji su svoje živote položili na oltar domovine.

Foto: Album Policijska klapa Sveti Mihovil

POVEZANI ČLANCI

Najnovije