18.4 C
Zagreb
15.6 C
Zürich
11.3 C
New York
10.3 C
Buenos Aires
20.4 C
Melbourne
Četvrtak, 2 svibnja 2024
spot_img

Poziv Hrvatima u Švicarskoj da se uključe u rad Hrvatske humanitarne udruge u Švicarskoj

Hrvatska humanitarna udruga u Švicarskoj (HHUŠ) traži nove članove upravnog i nadzornog odbora.

Kao što mnogi Hrvati u Švicarskoj znaju, Hrvatska humanitarna udruga u Švicarskoj osnovana je tijekom poplava u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini 2013. godine. Zahvaljujući dobrim ljudima mnogima se pomoglo i ublažila nevolja u kojoj su se našli. Uz veće humanitarne akcije i pomoći poplavom te potresom pogođenom području, tijekom proteklih godina provedene su i druge humanitarne akcije. Uz pomoć obiteljima koje su dolazile u Švicarsku sa svojom djecom na protonsko zračenje, provodile su se akcije u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

U međuvremenu je došlo do promjena te su sadašnji članovi upravnog odbora svoj daljnji život i rad usredotočili na domovinu. Dva su se člana vratila u Hrvatsku a treći član živi i radi u Bosni i Hercegovini. Iz tih razloga oni više nisu u mogućnosti koordinirati rad udruge.

Ovim putem pozivaju se zainteresirani koji su spremni angažirati se u radu udruge da se do 31. siječnja 2024. jave na službeni mail udruge: help.hhus@gmail.com

Sadašnji članovi upravnog odbora rado stoje na raspolaganju objasniti detalje djelovanja udruge. Isto tako, članovi će stajati na raspolaganju ako bude potrebno koordinirati humanitarne akcije u Hrvatsku ili u Bosnu i Hercegovinu.

S nadom da će biti zainteresiranih, gledamo u sljedeću, 2024. godinu kad će udruga proslaviti svojih 10. godina postojanja i humanitarnog djelovanja.

Više informacija o udruzi i humanitarnim akcijama možete pronaći na web stranici udruge Kroatienhilfe.ch

POVEZANI ČLANCI

Najnovije