14.8 C
Zagreb
12.2 C
Zürich
11.9 C
New York
13.8 C
Buenos Aires
23.6 C
Melbourne
Četvrtak, 2 svibnja 2024
spot_img

45. OBLJETNICA FALE

HKUD FALA poziva u subotu, 02.09.2023. na svoj drugi po redu susret hrvatskih folklornih skupina u Švicarskoj i slavi svoju četrdeset i petu obljetnicu postojanja.

Linija života ne bi bila snažna da nema pjesme i plesa. Znaju to dobro u kulturno umjetničkom društvu Fala iz Schaffhausena. Već četrdeset i pet godina tamo ne nedostaje svega onoga za život bitnoga: dobrih ljudi, veselog raspoloženja, raspjevanih nota i živahnog ritma. Svojim primjerom već desetljećima pokazuju kako se kontinuiranim radom i udruženim snagama čuva kulturna baština. Na spomenutoj liniji života, obljetnice su uvijek posebni trenutci. Prizivaju duh prošlosti, podsjećaju na bivša vremena, uložen trud i ostvarene uspjehe. Upravo je to Fala postigla, zaustavljala vrijeme i podsjećala na korijene i tradiciju.

U subotu drugoga rujna, na drugom po redu susretu hrvatskih folklornih skupina u Švicarskoj, kulturno umjetničko društvo Fala slavi svoju četrdeset i petu obljetnicu postojanja. Posjetitelje će zabavljati Panonski mornari, uz nastupe HKUD Silvije Strahimir Kranjčević, HKUD Duvanjske rose, HKUD Posavina, HKUD Zlatni vez, HKUD Živa grana, FS Krešimir i naravno HKUD Fala. Svi su dobrodošli u Reckensaal u Thayngenu, od 17 sati.

Dobro raspoloženje kojeg zasigurno neće nedostajati, podsjetit će opet na važnost povezivanja kroz umjetnost i očuvanje kulturnog naslijeđa kao karte za budućnost. Najljepše što je Fala mogla učiniti, prenijela je novim naraštajima važnost njegovanja identiteta prve domovine u drugoj domovini. Kulturno umjetničko društvo iz Schaffhausena i dalje ostaje inspiracija i primjer. Falo, ti si v srce mi, tak puno sunca dala. Kaj morem ti neg’ reć: od vsega srca fala! (Dragutin Domjanić)

POVEZANI ČLANCI

Najnovije