-0.8 C
Zagreb
4.4 C
Zürich
9.9 C
New York
23.1 C
Buenos Aires
23.1 C
Melbourne
Petak, 8 prosinca 2023

Uljepšajmo život Vukovarskim leptirićima

Humanitarni poziv u ime Vukovarskih leptirića Hrvatima u Švicarskoj.

Dragi sunarodnjaci,

obraćamo Vam se s pozivom da nas podržite u ovoj humanitarnoj akciji kojom bi olakšali i uljepšali svakodnevicu i život djeci i mladima u Vukovaru koji imaju poteškoća s komunikacijom.

 Udruga “Vukovarski leptirići” je dobrovoljna, neprofitna udruga djece i roditelja s poteškoćama u razvoju. Cilj udruge je unaprjeđivanje medicinske i socijalne zaštite djece s poteškoćama u razvoju i kvalitete života njihovih obitelji. Uz to, udruga promovira prava djece s teškoćama u razvoju.

Udruga djeluje na području grada Vukovara, no okuplja članove iz cijele Vukovarsko – srijemske i susjedne Osječko – baranjske županije.  Trenutno boji 100 korisnika koji su u dobi do 18 godina. Vukovarski leptirići osnovani su 2011. godine i intenzivno surađuju s gradom. Financiraju se putem projekata i donacijama.

Asistivna tehnologija – pomoć u komunikaciji osobama s invaliditetom

Udruga je 9. veljače 2017.,  zajedno s Osnovnom školom “Josip Matoš” iz Vukovaraorganizirala predavanje u kojem je tema bila Asistivna tehnologija – pomoć u komunikaciji osobama s invaliditetom.

Asistivna tehnologija omogućava pokretanje sučelja na kompjutoru ili komunikatoru očima korisnika i tim putem omogućava interpersonalnu komunikaciju uz mogućnost pretvaranja teksta u glas i korištenje društvenih mreža, mailova i ostalog.

Da bi djeci s poteškoćama pomogli u komunikaciji, te im povećali kvalitetu života modelima učenja putem AAC tehnologije, potebno je nabaviti paket opreme koji obuhvaća:

PC EYE MINI (uređaj za upravljanje pogledom koji se spaja na računalo putem USB porta)

Tobii COMMUNICATOR 5 (Softverski paket za AAC).

EYE MOBILE BRACKET (Integrirani stalak koji omogućava brzo i lako postavljanje uređaja).

TABLET ZA TOBII EYE MOBILE WINDOWS, 10.1 (Omogućava spajanje PC EYE MINI uređaja i spajanje zajedno s tabletom na stalak EYE MOBILE BRACKET).

TOBII DYNAVOX GAZE WIEWER (Softver za procjenu kognitivnIh sposobnosti djece).

EYE GAZE ATTENTION AND LOOKING (18 zabavnih aktivnosti koje bi djeci pomogle u učenju načina korištenja ove tehnologije i razvoja krivulje učenja).

LOOK TO LEARN (Softverski paket sa 40 aktivnosti za djecu).

Ova tehnologija omogućila bi djeci izraziti osnovne potrebe i dobiti priliku uključenja u ostale vidove participacije u društvu (škole, vrtići, hobiji), ovisno o stupnju oštećenja i kognitivnih sposobnosti.

Ovim putem pozivamo vas, Hrvate iz Švicarske da podržite projekt koji bi Vukovarskoj djeci uljepšao život i svakodnevicu. Svi koji žele pomoći mogu izvršiti uplatu na račun s naznakom “Vukovarski leptirići”:

Basler Kantonalbank, 4002 Basel

Konto 40-000061-4 IBAN CH10 0077 0253 6012 5200 1

HHUŠ (Hrvatska Humanitarna Udruga Švicarske)
c/o Veritas Consulting AG
Alfred-Escher-Strasse 34
8002 Zürich

Za sva pitanja koja imate vezano uz ovu humanitarnu akciju možete se javiti na mail ruza.studer@bluewin.ch , tel 079 636 32 53 ili stupiti direktno u kontakt s udrugom putem maila vukovarski.leptirici@gmail.com ili pozivom na broj 00385 98 89527761, predsjednica udruge Viktorija Matin.

Sve informacije o udruzi mogu se pronaći na adresi: http://www.vukovarski-leptirici.hr/index.html

POVEZANI ČLANCI

Najnovije