12.6 C
Zagreb
9.5 C
Zürich
22.4 C
New York
11 C
Buenos Aires
25.5 C
Melbourne
Petak, 3 svibnja 2024
spot_img

Tajlanđani prvi put na Vinkovačkim jesenima

Danas oko podne sjajno je vrijeme za još jednu klupsku izložbu koju u povodu Vinkovačkih jeseni redovito ispred galerije u središtu grada upotpuni Oldtimer klub “Stari sjaj”. Baš sjajna slika starih Vinkovaca uz starodobna vozila na gradskim prometnicama 21. stoljeća.

Popratni program 58. Vinkovačkih jeseni nastavlja se od 14 sati na Trgu bana Josipa Šokčevića s cjelodnevnom priredbom Etno frizure svijeta koja će nakon višesatne izrade završiti modnom revijom na glavnoj pozornici od 22 sata.

Prethodit će prvi dio Državne smotre izvornog folklora na kojem će baštinu svoga kraja predstaviti KUD-ovi iz Lijepe Naše i Hrvati susjednih zemalja. Ovim redoslijedom:

1. Šibensko-kninska KUU “Zvona Zagore” Mirlović Zagora

2. Njemačka HKUD ” Ruža ” Filderstadt

3. Dubrovačko-neretvanska KUD ” Župa Bagalović ” Krvavac

4. Istarska FD “Pazin” Pazin

5. Splitsko-dalmatinska KUD ” Dalmacija ” Dugi Rat

6. Ličko-senjska županija KUU “Gacka” Ličko Lešće

7. Zadarska županija KUD “Bokolje” Dobropoljana, otok Pašman

8. Hrvatski sabor kulture KUU “Mosor” Gata

9. Bosna i Hercegovina HKUD “Hercegovac” Široki Brijeg

10. Primorsko-goranska KUD “Bribir ” Bribir

11. Republika Srbija HKC “Bunjevačko kolo” Subotica

12. Vukovarsko-srijemska KUD “Šokadija” Stari Mikanovci, prošlogodišnja najbolje ocijenjena skupina Folklornih večeri

Ovogodišnji raritet je umjetničko društvo koje će na glavnoj pozornici u 18 sati predstaviti plesove dalekog Tajlanda, a ondje kotiraju u rangu hrvatskog FA LADO. Gosti Grada Vinkovaca, dio su izaslanstva zemlje čiji je počasni konzul Vinkovčanin dr. Stjepan Ćurić.

Od 17 sati na Bosutu počinje tradicionalni Maraton lađa nakon kojega se, od 22 sata zabava seli na Trg Vinkovačkih jeseni i koncert Šime Jovanovca s gostima. Danas je i posljednja prilika svratiti u živopisno Dvorište ideja koje obara sve rekorde posjećenosti najmlađih, a nakon četrdesetak skuhanih kotluša lovačkog čobanca, gastro sud, proglasit će najbolje ocijenjeni na 58.Vinkovačkim jesenima.
Za svakoga po nešto.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije