13.9 C
Zagreb
12.9 C
Zürich
12.9 C
New York
13.8 C
Buenos Aires
23.6 C
Melbourne
Četvrtak, 2 svibnja 2024
spot_img

Međunarodna konferencija o ženama u poduzetništvu “Žene i točka”

Konferencija “Žene i točka” je tradicionalno, osmo po redu, godišnje okupljanje uspješnih poduzetnica s ciljem razmjene iskustva i znanja te stvaranja partnerstva. Konferencija promiče uspješnost žena u poduzetništvu, uz primjere dobre prakse iz Hrvatske i zemalja u regiji te razmjenu iskustava i znanja s aktualnim temama uz panel-rasprave i izvrsne govornice. 

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Otočac, kao organizator, povezuje poduzetnice u dijalog oko izazova, prilika i najboljih praksi u razvijanju i izgradnji održivih biznisa, s inozemnim partnerima gradeći nacionalnu i međunarodnu poduzetničku mreža promiče žensko poduzetništvo u javnom i privatnom sektoru.

Međunarodna konferencija o ženama u poduzetništvu će se održati 1. prosinca, u Gackom pučkom otvorenom učilištu, na adresi Trg dr. Dražena Bobinca 2, u Otočcu.

Konferenciju će se moći pratiti i putem livestreama na Youtube kanalu Konferencija Žene i točka:

Što je cilj konferencije?

Cilj je govoriti u javnosti o ženama u poduzetništvu bez obzira na vjersku, nacionalnu i etničku pripadnost, istaknuti njihovu brojnost i uspjehe u Ličko-senjskoj županiji, Hrvatskoj i susjednim zemljama te ohrabriti postojeće i potencijalne poduzetnice na nove poduzetničke projekte, ali i pomoći im u umrežavanju radi razmjene znanja i iskustva. Cilj je ujedno i ojačati promociju ženskog poduzetništva zajedničkim naporima javnog i privatnog sektora te u konačnici poticati samozapošljavanja žena. Implementacija ciljeva održivosti te okolišnih, društvenih i upravljačkih kriterija (ESG) u tvrtkama su kriteriji koji će u skoroj budućnosti biti u središtu procjenjivanja uspješnosti pojedine tvrtke, a u to svakako ulazi i rodna ravnopravnost.

Kome je namijenjena konferencija?  

Namijenjena je poduzetnicama i obrtnicama u Hrvatskoj i inozemstvu, predstavnicima gospodarskih institucija i udruženja, drugim osobama i subjektima koji jesu, ili bi tek mogli biti, uključeni gospodarske procese, odnosno svima zainteresiranima koji žele i daju podršku razvoju poduzetništva žena.

Koje su glavne teme panela?

Konferenciju ove godine čine tri zanimljiva panela na kojima će govoriti vrsne poduzetnice koje su ostvarile karijere u različitim granama poduzetništva.

Panel ŽENE KOJE PONOVNO DEFINIRAJU PODUZETNIŠTVO – od staklenih stropova do staklenih cipela, kombinirati će nekoliko tema, važnih za svaku poduzetnicu, a to su financijska neovisnost, upravljanje vlastitim životom i biznisom te donošenje odluka u ključnim trenutcima. Naglasak će biti na važnosti ženske perspektive i doprinosu u promjeni i oblikovanju raznolikijeg poslovnog okruženja. Istaknuti će priče odlučnih žena koje su, nezadovoljne postojećim stanjem stvari, odlučile preispitati tradicionalne norme i definirati vlastiti put u poduzetništvu.

Žene su nositeljice razvoja ruralnih područja, puno i kreativno rade, neke se bave poljoprivrednom proizvodnjom, proizvode hranu, čuvaju biološku raznolikost, čuvaju obiteljske vrijednosti. Prate ih izazovi poput depopulacije, osiguranja temeljnih zdravstvenih, obrazovnih i drugih usluga, odnosno cjelokupne infrastrukture lokalne zajednice. Panel RURALNA R-EVOLUCIJA – žene koje oblikuju ruralne perspektive, će naglasiti važnost žena u mijenjanju ruralnih područja, napredak i promjene koje žene donose ruralnim zajednicama te širenje vidika uz pomoć ženske perspektive.

Treći panel naziva PODUZETNICE BEZ GRANICA – iseljeništvo, migracija i globalni utjecaj, će naglasiti položaj žena poduzetnica u kontekstu iseljeništva, migracija i izazova s kojima se suočavaju žene u tim okolnostima. Razgovor će ukazati na složenost situacije i važnost razumijevanja različitih aspekata koji utječu na uspjeh u poslovnom svijetu i globalni utjecaj žena.

Ženama nedostaje institucionalne podrške, a primjeri Udruženja poslovnih žena iz susjednih zemalja pokazuju da su za dobru medijsku sliku ženskog poduzetništva i društvenih vrijednosti u susjednim državama najzaslužnija upravo ta Udruženja, koja se ponose promjenom svijesti žena koje su učinili vidljivijima, a za njihov glas i doprinos jače se čuje.  Kroz nove formate OsnaŽENA i UdruŽENE su snaga, u fokus ćemo staviti inovacije i umrežavanje.

Tko su panelistice?

Poslovne žene velikog iskustva iz Hrvatske i susjednih zemalja – Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije i Srbije te Brazila, koje će nesebično sa brojnom publikom podijeliti svoja poslovna iskustva, tajne uspjeha i zlata vrijedne savjete za sve žene koje su također u poduzetništvu ili mu se tek žele pridružiti.

Preuzmite brošuru konferencije.

Popis panelistica

ALEKSANDRA BUNDALO – Urednica i voditeljica u poljoprivrednoj redakciji RTV Vojvodine

BARBARA SLADE JAGODIĆ – Vlasnica SEO Content marketing agencije SLADE

DIJANA KATICA –  Predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”

DRAGICA JERKOV – CEO FEMA d.o.o. / Eko-Lika Greennovation
DUBRAVKA SIDONIJA ŠUTO – Član Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske za Brazil

Predsjednica Savjetodavnog vijeća Hrvatskog društva São Paula – Croatia Sacra Paulistana Sudski tumač za hrvatski jezik

GLORIJA CURAVIĆ – Osnivačica, vlasnica, direktorica Iwash – Uwash praonice rublja
IRENA LINASI ROGAČ – CEO Tim Valores d.o.o. / Gold Valores d.o.o.
IVANA RORA – Voditeljica za marketing i PR u Hrvatskoj matici iseljenika
JOSIPA MARAS – Osnivačica i vlasnica Studijo Boutique Factory

LIDIJA ŽGANJER GRŽETIĆ – Pokretačica projekta Štrudlafesta, vlasnica restorana “Žganjer”

LJUBICA KOSTIĆ BUKARICA

Vlasnica i izvršna direktorica marketinške agencije M.A.S. Code i predsjednica Asocijacije poslovnih žena Crne Gore

MĀRA VĪTOLS – HRGETIĆ – Inicijatorica međunarodne konferencije i projekta “Meeting G2“, suosnivačica i članica organizacijskog odbora CroActivas

MARY ANN RUKAVINA CIPETIĆ

Predsjednica GTF-Inicijative za održivi rast

NERVESA KASUPOVIĆ – Vlasnica marketing i advertising agencije Effect Agency i obrta Braško
RUŽA STUDER – Direktorica tvrtke VELEBITSKA RUŽA d.o.o., predsjednica udruge IPU – Iseljenika, povratnika i useljenika.
VESNA BARTOLOVIĆ STANČIĆ – Predsjednica udruge Žene za Gorski Kotar
ZVEZDANA OLUIĆ – Savjetnica za poduzetništvo žena i menadžment u Uniji poslodavaca Crne Gore
ŽELJKA GUDELJ VELAGA – Ravnateljica Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju u Ministarstvu poljoprivrede
Program konferencije
PROGRAM 8. MEĐUNARODNE KONFERENCIJE O ŽENAMA U PODUZETNIŠTVU
10:00 – 10:20 Otvorenje konferencije i pozdravna riječ – VIP i protokolarni gosti
10:20 – 10:40 ONE talk • Zvezdana Oluić, Savjetnica za poduzetništvo žena i menadžment u Uniji poslodavaca Crne Gore
PANEL I – ŽENE KOJE PONOVNO DEFINIRAJU PODUZETNIŠTVO – od staklenih stropova do staklenih cipela
10:40 – 11:45 Sudjeluju: • Barbara Slade Jagodić, vlasnica SEO Content marketing agencije SLADE • Irena Linasi Rogač, CEO Tim Valores d.o.o. / Gold Valores d.o.o. • Josipa Maras, osnivačica i vlasnica Studijo Boutique Factory • Ljubica Kostić Bukarica – vlasnica i izvršna direktorica marketinške agencije M.A.S. Code i predsjednica Asocijacije poslovnih žena Crne Gore • Nervesa Kasupović, vlasnica marketing i advertising agencije Effect Agency i obrta Braško
11:45 – 12:00 Pauza za osvježenje
12:00 – 12:15 OsnaŽENA – Inovacija u fokusu • Dragica Jerkov, CEO Fema d.o.o. / Eko-Lika Greennovation
PANEL II – RURALNA R-EVOLUCIJA – žene koje oblikuju ruralne perspektive
12:15 – 13:20 Sudjeluju: • Aleksandra Bundalo, urednica i voditeljica u poljoprivrednoj redakciji RTV Vojvodine • Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” • Lidija Žganjer Gržetić, inicijatorica i osnivačica Štrudlafesta, vlasnica obrta Žganjer • Mary Ann Rukavina Cipetić, predsjednica GTF inicijative za održivi rast • Željka Gudelj Velaga, ravnateljica Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju u Ministarstvu poljoprivrede
13:20 – 13:30 UdruŽENE su snaga • Vesna Batrolović Stančić, predsjednica udruge Žene za Gorski Kotar
13:30 – 13:45 Pauza za osvježenje
PANEL III – PODUZETNICE BEZ GRANICA – iseljeništvo, migracija i globalni utjecaj
13:45 – 14:50 Sudjeluju: • Dubravka Sidonija Šuto, predstavnica Brazila u Savjetu RH za Hrvate izvan Hrvatske • Glorija Curavić, osnivačica, vlasnica, direktorica Iwash – Uwash praonice rublja • Ivana Rora, voditeljica marketinga i odnosa s javnošću u Hrvatskoj matici iseljenika • Māra Vītols – Hrgetić, CEO RORAIMA 5 d.o.o., suosnivačica i članica organizacijskog odbora CroActivas • Ruža Studer, CEO Velebitska ruža d.o.o., predsjednica udruge IPU – iseljenika, povratnika i useljenika
14:50 Zaključci konferencije
18:30 Večernji networking poduzetnica u Bookcafeu Paradiso Sudjeluju: • Barbara Slade Jagodić, Content marketing agencije SLADE • Marin Rončević, Zaklada Rewilding Velebit

 

HGK

POVEZANI ČLANCI

Najnovije