11 C
Zagreb
9 C
Zürich
19.9 C
New York
9.1 C
Buenos Aires
23.8 C
Melbourne
Petak, 3 svibnja 2024
spot_img

Najavljeni “Dani Hrvatske u Nizozemskoj”

U Den Haagu se održao sastanak s predstavnicima Hrvata u Nizozemskoj i gostima iz domovine koji sudjeluju na manifestaciji “Dani Hrvatske u Nizozemskoj”

Veleposlanstvo RH u Nizozemskoj, 22. rujna 2023. posjetili su predsjednica udruge KroNland Sandra Drnić koja organizira Dane Hrvatske u Nizozemskoj i g. Goran Strniša, član Savjeta Vlade za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Uz njih, sastanku su nazočili sudionici ovogodišnjih Dana Hrvatske, gđa Oksana Čuljat, direktorica Škola suvremenog plesa Ane Maletić, gđa Marica Cink, voditeljica vokalnog ansambla Lipe i g. Ivan Novak, akademski umjetnik koji je veleposlanstvu ovom prilikom poklonio umjetnički reljef.

Tijekom sastanka razgovaralo se i o jačanju suradnje s hrvatskom zajednicom u Nizozemskoj, posebno u području kulture.

Glavni događaj ovogodišnjih Dana hrvatske kulture održat će se u nedjelju, 24. rujna 2023. u mjestu Bergschenhoek. U programu će se održati koncert vokalnog ansambla Lipe te će pod nazivom „Zajednički dah” biti prikazan program osmišljen od učenica plesne škole Ane Maletić i nastavnice Sanje Hrgetić. Uz program, bit će prilika pogledati izložbu skulptura pod nazivom “Kupski čamac” akademskog slikara Ivana Novaka.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije