13.9 C
Zagreb
12.9 C
Zürich
12.9 C
New York
13.8 C
Buenos Aires
23.6 C
Melbourne
Četvrtak, 2 svibnja 2024
spot_img

Interaktivna promocija Zelenih priča u Nizozemskoj

Za polaznike Hrvatske nastave u Amsterdamu i Rotterdamu, 6. i 7. travnja održati će se interaktivna promocija Zelenih priča – Druženje s galebom Markom autorice Martine Markov.

Ovaj događaj održat će se na poziv Gorana Strniše, predstavnika hrvatskih zajednica Beneluxa pri Savjetu Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Autorica i njen galeb Marko, glavni lik serijala Pustolovine galeba Marka po parkovima Hrvatske, upoznat će djecu s najvrjednijim prirodnim ljepotama Domovine, njenim nacionalnim parkovima i parkovima prirode.

Kroz 90-minutno druženje s galebom Markom djeca će pogledati edukativni animirani film Priča o Leonardu, animaciju prve autoričine priče, poslušati nekoliko kratkih priča iz slikopriče Dnevnik galeba Marka 1, igrajući Igru par(k)ova upoznati faunu naših zaštićenih područja te zaplesati i zapjevati na pjesmu galeba Marka.

Za potrebe daljnjeg korištenja Zelenih priča u Hrvatskoj nastavi u Nizozemskoj, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije osigurala je komplet Zelenih priča i igara.

Osim upoznavanja s prirodnim ljepotama Domovine i potrebom njena očuvanja, želja je autorice da mlade iseljenike odmakne od ekrana i digitalnih sadržaja te ih potakne na što češći boravak u prirodi kako bi spoznali i doživjeli sve njene dobrobiti za kvalitetniji i zdraviji život.

Zelene priče su bogato ilustrirane edukativne priče obogaćene humorističnim elementima čija je radnja smještena u hrvatskim nacionalnim parkovima i parkovima prirode.
Na putovanje po parkovima Hrvatske djecu vodi znatiželjni prirodoljubac – galeb Marko. Do sada je posjetio ukupno 11 parkova – Nacionalne parkove Krka, Mljet, Paklenica, Sjeverni Velebit, Brijuni i Risnjak te parkove prirode Telašćica, Vransko jezero, Biokovo, Lastovsko otočje i Učka.

Pozitivno mišljenje za korištenje Zelenih priča u nastavi Prirode i društva pružilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanje RH.

 

POVEZANI ČLANCI

Najnovije