11.6 C
Zagreb
8.7 C
Zürich
17.8 C
New York
8.5 C
Buenos Aires
22.6 C
Melbourne
Petak, 3 svibnja 2024
spot_img

G2.8. Meeting – Svi putovi vode u Sisak – dođite i vi!

Svi putovi, kaže se, vode u Rim, no idu preko rimske Siscie, odnosno Siska! Naime, ovaj vikend u Sisku se pod nazivom “Zemlja izlazećeg optimizma” održava konferencija koja povezuje iseljenu i domovinsku Hrvatsku – Meeting G2.8.

Izrastao iz antičkih naselja grad Sisak, smješten na plovnim rijekama, u blizini autoceste Zagreb-Sisak te zračne luke Franjo Tuđman, ima golem potencijal za razvoj kao prometno-logistički centar.  Strateška lokacija Siska poznata već stoljećima omogućuje brzu distribuciju roba unutar Hrvatske te iz inozemstva.

Sisak se tako jednostavno nameće kao nevjerojatno atraktivno poslovno odredište brojnih tvrtki kojima je važan pristup multimodalnom transportu.

Brojne mogućnosti koje otvara pozicija Siska u panelu pod nazivom „Trans Siscia“ predstavlja prvi čovjek Meetinga G2, Antun Krešimir Buterin s uglednim gostima, vodećim ljudima u području kojim se bave! Čast nam je predstaviti ih.

Liječnica Željka Josić državna je tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade – rođena je upravo u Sisku i govorit će nam kako poboljšati demografsku sliku Banovine, ali i cijele Hrvatske.

Također rođeni Siščanin, vrhunski ekonomist Vladimir Čavrak omiljeni je profesor s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i jedan od autora znanstvene monografije “Društvena i gospodarska revitalizacija Siska i Banije/Banovine”.

U Sisak dolazi i mladi znanstvenik Tomislav Rožić, docent s Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Njegov su glavni istraživački fokus upravo prometne mreže i robni tokovi te se bavi i istraživanjem u području intermodalnog prijevoza i gradske logistike.

S nama će biti i uspješan poduzetnik Petar Šimić koji vodi obiteljsku tvrtku PRIMACO. Školovan u Zagrebu i Londonu, dugo godina radio je u poznatoj svjetskoj konzultantskoj tvrtci, a sada je i predsjednik Udruženja logističkih djelatnosti HGK.

Program konferencije – OTVORI

 

POVEZANI ČLANCI

Najnovije