13.7 C
Zagreb
10 C
Zürich
13.6 C
New York
7.4 C
Buenos Aires
21.5 C
Melbourne
Petak, 3 svibnja 2024
spot_img

Konferencija G2.9 – BA/NOVA Moguća budućnost Banovine

Deveta poslovna konferencija Meeting G2 koja okuplja Hrvate iz iseljeništva i domovine održat će se od 28. do 30. rujna 2023. godine u Sisku.

Značenje izraza “revitalizacija” odnosi se na oživljavanje, obnavljanje života i pomlađivanje. U 21. stoljeću taj isti preporod i napredak mogu se sažeti u jednu riječ, a to je – inovacija.

 

Cilj projekta dr. Alise Andrašek je potaknuti interes za suvremeniji i održiviji pristup u odnosu na trenutne ad hoc prijedloge. Takvi prijedlozi mogu biti od pomoći kratkoročno, ali ključno je težiti razvoju sustavne ideje i sustava obnove cijelog prostora koji može ponuditi nove gospodarske i urbane kreacije i biti lider u Hrvatskoj, Europskoj uniji, i na globalnoj razini.

O svom inovativnom projektu i ideji fokusiranoj na Banovinu govorit će dr. Alisa Andrašek, nagrađivana arhitektica i voditeljica na području dizajna i inovacija, koja radi na naprednim rješenjima za zgrade i gradove koristeći vrhunsku znanost i tehnologiju. njeno mjesto porijekla.

Ona dovodi umjetnu inteligenciju (AI) i robotiku u prvi plan arhitektonskog projektiranja i građenja. Osnivačica je Biothinga, nagrađivanog dizajnerskog laboratorija; AIARCH, koji radi na sjecištu umjetne inteligencije i dizajna; i suosnivač AI Build and Bloom Games. Andrašek je profesor inovacije dizajna na RMIT-u (Royal Melbourne Institute of Technology). Prije toga vodila je globalno priznati program naprednog arhitektonskog dizajna na UCL-u u Londonu i provodila istraživanja na Arhitektonskom udruženju u Londonu i Sveučilištu Columbia u New Yorku.

Surađivala je s mnogim renomiranim arhitektima i tehnološkim tvrtkama kao što su Zaha Hadid, ARUP, Buro Happold, Hitachi Japan i Nvidia. Njezini su radovi izlagani u Centru Georges Pompidou u Parizu, Novom muzeju u New Yorku, kao i na Bijenalima u Pekingu i Veneciji, među ostalima.

Alisa Andrašek odrasla je u Petrinji, Hrvatska. Njezinu viziju nove Banovine vidjet ćemo – prvog dana konferencije, u četvrtak 28. rujna, poslijepodne.

Ulaznice dostupne ovdje

POVEZANI ČLANCI

Najnovije