13.7 C
Zagreb
11.8 C
Zürich
13.1 C
New York
9.5 C
Buenos Aires
23.5 C
Melbourne
Petak, 3 svibnja 2024
spot_img

Osiguravajuće društvo ili agencija za zastupanje u osiguranju?

Kako odabrati najbolju opciju kad odlučite osigurati kuću ili stan, napraviti policu dopunskog ili dodatnog zdravstvenog osiguranja ili jednostavno morate napraviti policu obaveznog auto osiguranja, a kasko bi vam dobro došao? Ponuda je puno, ali kako odabrati najbolju opciju?

U osnovi postoje dvije mogućnosti: osigurati se direktno kod osiguravajućeg društva ili kod agencije za zastupanje u osiguranju.

Društvo za osiguranje je pravna osoba koja obavlja poslove životnog ili neživotnog osiguranja.

Agencija za zastupanje u osiguranju je samostalna pravna osoba, koja u ime i za račun osiguravatelja sklapa ugovore o osiguranju. Za svoj posao dobiva proviziju od društva za osiguranje pa osoba koja se osigurava preko agencije nema nikakve dodatne troškove. Agencija može zastupati jedno ili više osiguravajućih društava.

Koje su prednosti agencije za osiguranje u odnosu na osiguravajuće društvo?

Raznolikost ponude

Jedna od najvećih prednosti rada sa agencijom je šira ponuda i veća mogućnost izbora. Kada se obratite osiguravajućem društvu ono će vam ponuditi samo svoje police osiguranja, a u slučaju da se obratite agenciji moći ćete birati između više ponuda različitih osiguravajućih društava.

Personalizirani pristup

Zaposlenik osiguravajućeg društva zastupa svoje društvo i interes mu je da vam proda policu svojeg osiguravajućeg društva bez obzira na vaše specifične želje i vaš budžet. Sa druge strane zaposleniku agencije na prvom mjestu je zadovoljni osiguranik i svejedno mu je u kojem osiguravajućem društvu će se osigurati  jer će agencija ostvaruje prihod od osiguravajućeg društva kod kojeg se je osoba osigurala. Agencija će uvijek napraviti personaliziranu ponudu za vas ovisno o vašim željama i budžetu sa kojim raspolažete.

Podrška

Podrška koju nude osiguravajuća društva svode se na telefon za korisničku podršku na kojem možete ostaviti poruku ili će vam se javiti zaposlenik call centra koji će preuzeti vašu poruku i uglavnom neće odmah moći riješiti vaš problem. Druga mogućnost je slanje maila, a na odgovor ćete čekati danima.

Kada imate problem, a policu ste napravili u agenciji, nazvat ćete svog agenta koji vam je napravio policu i koji će vam pružiti svaku moguću pomoć odmah. Na primjer ako trebate ispuniti prijavu štete, zaposlenik agencije će najčešće to obaviti umjesto vas ili proći prijavu točku po točku i savjetovati vam što da upišete.

Ušteda vremena

Ušteda vremena još je jedna prednost koju nudi agencija koja će za vas prikupiti ponude više osiguravajućih društava, napraviti analizu svih ponuda i savjetovati vam što je najbolje za vas.

Online osiguranje ili agent osiguranja

Ovo je još jedna nedoumica koja se javlja prilikom odluke na koji način se osigurati.

Činjenica da oko 99% polica napravljenih online čine police obaveznog auto osiguranja što znači da se ljudi odlučuju za online zato što je to obavezna polica i traže najjeftiniju varijantu. Često kažu: „Što me briga to je polica od koje ja nemam koristi.“ To naravno nije točno jer kod sklapanja AO police možete ugovoriti opcije od kojih ćete imati koristi kao napr. asistencija na cesti, osiguranje vjetrobranskog stakla itd. Online aplikacija vam neće objasniti prednosti tih dodatnih osiguranja.

Prednosti osiguranja “u živo” u odnosu na online iste su kao i prednosti osiguranja u agenciji u odnosu na društvo za osiguranje, personalizirani pristup, podrška itd.

Certitudo

Ako želite saznati više o tome kako vam agencija za osiguranje može pomoći da sklopite policu osiguranja najpovoljniju za vas, obratite nam se sa punim povjerenjem. Mi ćemo osvijestiti vaše potrebe, pružiti vam potrebne informacije i pojašnjenja, pružiti vam kompletnu uslugu „iz jedne ruke” i izložiti vam najpovoljnija rješenja. Naša usluga je za vas besplatna jer mi ostvarujemo prihod od osiguravajućih kuća koje zastupamo.

Certitudo je agencija za zastupanje u osiguranju koja zastupa 11 osiguravajućih društava.

Certitudo možete kontaktirati na:

Web: www.certitudo.hr

Mail: bojan.dimic@certitudo.hr    /   Mob/WhatsUp: +385 99 624 0377

POVEZANI ČLANCI

Najnovije