18 C
Zagreb
11.9 C
Zürich
24.5 C
New York
14.7 C
Buenos Aires
28.9 C
Melbourne
Četvrtak, 2 svibnja 2024
spot_img

Novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije je Goran Perkovac

Jednoglasnom odlukom za izbornika hrvatske muške seniorske reprezentacije na konstituirajućoj sjednici Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza imenovan je Goran Perkovac.

Oni koji Gorana poznaju, znaju da je njegov san bio postati izbornikom hrvatskih rukometaša. U svojoj karijeri okitio se mnogim odličjima, kako kao igrač, tako i kao trener. Uz brončanu medalju na Olimpijskim igrama 1988. godine, posebno mjesto zauzela je zlatna medalja koju su rukometaši osvojili 1996. godine u Atlanti. Nizali su se zlatni uspjesi na Mediteranskim igrama 1993. i 1997. godine i druga odličja.

Sa svojim matičnim klubom u kojem je igrao do odlaska u Švicarsku 1989. g., RK Medveščakom Zagreb, Goran Perkovac je četiri puta osvojio kup. U Švicarskoj je igrao 1989-1996 za BSV Borbu Luzern i godine 1993.  odigrao ključnu ulogu u osvajanju naslova prvaka. Tri puta osvojio je titulu najboljeg strijelca u prvoj švicarskoj ligi (NLA).

I kao trener Goran Perkovac ostavio je u Švicarskoj dubok trag. Njegov prvi angažman s Pfadi Winterthur rezultirao je s dva osvojena prvenstva i pobjedom u kupu. Kod Kadetten Schaffhausen kao glavni trener osvojio je tri državna prvenstva i četiri puta kup. Trenirao je grčku i švicarsku reprezentaciju (2008-2013), te njemačke klubove GWD Minden i TuS N-Lübbecke. Zbog izuzetnih ostvarenih rezultata 2019. godine ušao je u “Kuću slavnih švicarskog rukometa.”

Želimo Goranu uspjeh te da i kao trener ostvari svoje ciljeve!

Foto: HC Kriens-Luzern

POVEZANI ČLANCI

Najnovije