6.2 C
Zagreb
1.8 C
Zürich
7.4 C
New York
15.9 C
Buenos Aires
21.7 C
Melbourne
Petak, 26 travnja 2024
spot_img

Vukovar u srcima Hrvata u Švicarskoj

Sredstvima koja su skupljena na prvom Danu zajedništva u Švicarskoj obnovljen je krov prostorija u kojima se nalazi udruga Vukovarskih leptirića.

Prvo obilježavanje Dana sjećanja na herojski Grad Vukovar u Švicarskoj u većem obliku održano je 18. studenog 2018. Na inicijativu Odbora za obilježavanje herojskog grada Vukovara, u organizaciju su se uključile udruge iz Švicarske, ponajprije Slavonia Zürich koja je preuzela kulinarski dio ovog događaja. Taj dan skupljala su se sredstva za dvije vukovarske udruge – Vukovarske golubiće i Vukovarske leptiriće. 

Potkraj prošle godine, 31. prosinca 2018., donacije su udrugama uručili član udruge Slavonia Zürich Ivan Vukić i članica Odbora Ruža Studer. Obišli su s predsjednicom udruge, Viktorijom Matin prostorije Vukovarskih leptirića i suočili se s činjenicom da u najveći dio prostorija prokišnjava. Obilazak prostorija pokazao je nužnost obnove krova i to je donacijom od 2’600.00 švicarskih franaka nedavno sanirano.

Ovim putem Odbor za obilježavanje herojskog grada Vukovara zahvaljuje svima koji su sudjelovali na Danu sjećanja i pomogli da se udrugama u Vukovaru tim putem pomogne.

Odbor je u pripremama za ovogodišnji Dan sjećanja. Više informacija te poziv Hrvatima i hrvatskim udrugama u Švicarskoj da se pridruže i budu dio ovog posebnog dana slijedi uskoro.

 

POVEZANI ČLANCI

Najnovije