22.3 C
Zagreb
17.9 C
Zürich
12 C
New York
9.4 C
Buenos Aires
21.3 C
Melbourne
Četvrtak, 2 svibnja 2024
spot_img

Švicarska – Vrhunske hrvatske delicije uskoro na policama Globusa AG

Nakon nekoliko održanih sastanaka generalnog konzula Slobodana Mikaca sa generalnim direktorom i predstavnicima Odjela delikatesa renomirane švicarske tvrtke “Globus AG” te opsežnih višemjesečnih priprema u suradnji sa Županijama, HUP-om, Komorama, OPG-ovima, u Generalnom konzulatu RH u Zürichu održana je prezentacija hrvatskih vrhunskih delicija.

Na ovaj način približavamo se cilju za što snažnijom reputacijom hrvatskih proizvoda najviše kvalitete na izuzetno zahtjevnom švicarskom tržištu te skorašnjem plasiranju istih u Odjelu delikatesa tvrtke “Globus AG”, koji se smatra prestižem za svaku državu obzirom da tvrtka ne nudi ništa manje od višestruko probranih proizvoda najviše svjetske kvalitete.

U Generalnom konzulatu predstavljeno je više od dvjestotinjak delicija, karakterističnih za pojedinu Hrvatsku regiju, a pred odabir delicija su, prema i ostalim dodatnim kriterijima poput zemljopisnog porijekla, autohtonosti, određenih posebnostima u samim sastojcima ili pripremi proizvoda i načinu proizvodnje, izvršili šef nabave tvrtke Globus AG Jan Kummer i glavni kuhar Carlo Reuss. Proizvode je dodatno prezentirala uz generalnog konzula i Snježana Bornatico iz švicarske tvrtke Teximp SA. Predstavnici tvrtke oduševljeni su dostavljenim uzorcima proizvoda te su napomenuli kako bude izuzetno teško odabrati nekoliko od ponuđenog.

Do kraja mjeseca rujna stručni tim iz tvrtke „Globus AG” donijet će konačnu odluku o proizvodima koji prema njihovom mišljenju imaju uvjete za eventualni uspjeh na švicarskom tržištu. Za kraj listopada planiran je i posjet navedenog stručnog tima u Republiku Hrvatsku odabranim proizvođačima uz dodatni pregled proizvodnje, kada se donosi i konačna odluka o proizvodima koji se mogu uvrstiti u asortiman Globusa AG.

GK Zürich / Mirela Udovčić

 

POVEZANI ČLANCI

Najnovije