7.5 C
Zagreb
6.4 C
Zürich
4.1 C
New York
24.2 C
Buenos Aires
21.7 C
Melbourne
Nedjelja, 25 veljače 2024
spot_img

Unatoč ratu na Bliskom istoku – I ove godine Božićna akcija “Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem”

“Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem” geslo je Božićne akcije koju i ove godine provode njemački benediktinci u opatiji Dormitio na brdu Sion u Jeruzalemu u Svetoj zemlji, petnaestu godinu za redom.

Putem portala Dormitio.net ,e-maila weihnachtsaktion@dormitio.net najkasnije do petka, 22. prosinca 2023 možete prijaviti svoje ime i prezime. U Božićnoj noći ono će biti položeno na srebrnu zvijezdu koja se nalazi na mjestu Isusova rođenja u istoimenoj crkvi u Betlehemu.

Prijava i sudjelovanje je besplatno i bez ikakvih obveza, no tko želi može uplatiti dobrovoljni prilog za ovu opatiju i socijalne projekte u Svetoj zemlji.

Iz godine u godinu sve je više odaziva, a razlog tako velikog odaziva i sudjelovanja je ta što su i hrvatski katolički mediji podržali ovu Božićnu akciju tako što su o ovome objavili i obavijestili svoje čitatelje na svojim web portalima. Prema dostupnim informacijama bilo je dosta i hrvatskih imena i prezimena, kako iz Hrvatske, BiH, tako i iz inozemstva (Njemačke, Austrije, Švicarske…), što znači da su i hrvatski iseljenici sudjelovali u ovoj akciji.

Njemački benediktinci i još stotinu vjernika, nakon Božićne polnoćke i noćnog molitvenog bdijenja (vigilije) pješice  će se i ove godine u Božićnoj noći uputiti kao nekoć pastiri u Betlehem, gdje će na mjestu Isusova rođenja položiti listu s imenima i pomoliti se za sve njih. Nakon toga molit će jutarnju molitvu (Laudes) na mjestu Isusova rođenja. Iz Jeruzalema krenut će u 2 sata, a u 10-ak kilometara udaljeni Betlehem stići će oko 4.30 sata ujutro.

Lista je, kažu ovi njemački benediktinci iz godine u godinu sve duža, a i teža za nositi.

Više informacija na portalu opatije Dormitio.net ili na facebooku pod nazivom Dormition Abbey Jerusalem.

Prošle 2022 godine bilo je prijavljeno 83.858 imena.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije