11.6 C
Zagreb
8.7 C
Zürich
17.8 C
New York
9.1 C
Buenos Aires
23.8 C
Melbourne
Petak, 3 svibnja 2024
spot_img

PODRŽITE I VI REALIZACIJU FILMA 260 DAYS

Lansirana je crowdfunding kampanja filma 260 DAYS. Pozivamo vas da se pridružite kampanji i postanete dijelom holivudskog filma o Domovinskom obrambenom ratu.

Kada sam 2015. godine upoznala Marijana i na njegov poziv došla u Osijek, njegova životna priča ušla mi je “pod kožu”. Ušla i ostala. Začudilo me da netko, tko je kao dijete tijekom Domovinskog rata prošao sve te strahote može s toliko ljubavi zagovarati mir. Često sam si svih ovih godina u određenim trenutcima vratila u misli Marijanove riječi koje je nakon predstave rekao pred publikom u Hrvatskom narodnom kazalištu Osijek: “Ja, Marijan Gubina usuđujem se, u svoje ime i u ime cijele obitelji Gubina koja je proživjela sve ove strahote reći da nitko od nas nema pravo mrziti!”

Marijan je jedan od mnogih koji su te strahote doživjeli ali je jedan od rijetkih koji sebe toliko daju u stvaranju mira, sa željom da se nešto slično nikada više ne dogodi. Bar ne na ovim prostorima. Možda je apsurdno pisati o miru dok do nas sa svih strana svijeta dopiru vijesti o ratovima i o nedužnim žrtvama. Možda.

Svi mi trebali bi si uzeti Marijana da nam bude uzor u onim trenutcima kad komentiramo ratove koje nismo doživjeli. Svi mi trebali bi u svom malom svijetu stvarati mir, svatko onoliko koliko mu je to moguće.

Pozivam vas da svi zajedno podržimo projekt koji će u svijet nositi istinu o Domovinskom ratu! Podržimo realizaciju filma “260 DAYS”.

Kroz ovaj filmski projekt, plan je, ne samo oživjeti stranice knjige nego i konkurirati na globalnoj razini. Želja je da “260 DAYS” ne bude samo film, već oruđe koje će se boriti protiv mržnje, osude i ratova. Ova priča nije samo o hrvatskoj povijesti, ona je univerzalna poruka koja će doprijeti do svakog srca koje je ikada osjetilo bol i patnju.

U nastojanju suprotstavljanja mržnji i osudi, svrha filma je proširiti svijest o stvarnim posljedicama rata. Filmom “260 DAYS” žele se potaknuti dijalog i promjene koje će širiti ljubav, razumijevanje i mir. Kroz ovu priču, Marijan nas podsjeća: “Ja, Marijan Gubina, ne generaliziram, ne osuđujem, ne mrzim i molim Vas da se potrudite činiti isto!”

KAMPANJA

VIŠE O PROJEKTU

POVEZANI ČLANCI

Najnovije