Humanitarna Božićna zabava TS Alkara i udruge Sv.Blaž oduševila odazivom i spektaklom TS Milenij

Tradicionalna, deveta po redu humanitarna večer TS Alkara  i udruge Sv. Blaž iz Tisovca, malenog mjesta u Slavoniji koja se održala u dvorani Gemeindezentrum Brüelmatt u Birmensdorfu 15. prosinca 2018. g. polučila je, kao i uvijek velikim odazivom posjetitelja.

Dobro poznatim stihovima „Večeras me dobri  ljudi, nemojte ništa pitati …“ u ovu blagdansku večer TS Milenij  iz Zagreba uveo je goste na  istinski doživljaj zajedništva i radosti koja se može  osjetiti samo kad su ljudi, bez obzira na vrijeme i mjesto gdje se nalaze otvorenog srca.

Program večeri započeo je  voditeljski dvojac Valentina Valčić i Lovre Uzelac,  pozdravom  svim prisutnima i  uz zahvalnost za podršku donatorima. U nastavku su najavili pozdravne govore Ante Valčića, člana TS Alkari i Slavka Mulca, predsjednika udruge Sv. Blaž iz Tisovca.

                Lovro Uzelac, Valentina Valčić

Ante Valčić zahvalio se gostima na velikom odazivu te pojasnio  četverogodišnje humanitarno djelovanje kojim se prikupljaju sredstva za izgradnju kapelice u Tisovcu. Priređena je video prezentacija i tijek izgradnje same kapelice od temelja do danas. ‘Preostaje još prikupiti sredstva  za unutarnje uređenje kapelice za koje se nadam da ćemo također uz  vašu  podršku uspjeti,’- dodao je na kraju pozdravnog govora Valčić. G. Slavko Mulac pročitao je pismo  zahvale „za žrtvu i dar“ svim dobrim ljudima župnika iz Starog Petrovog Sela, Ivice Nikolića koji nije mogao nazočiti večeri. Potom je svim prisutnima  poželio u ime organizatora dobar provod,  blagoslovljen Božić i sretnu novu godinu.

 Ante Valčić, Slavko Mulac

Na pozornicu je potom pozvan fra Antonio Šakota iz HKM Zürich, koji je zajedno s gostima izmolio molitvu te u  kratkom obraćanju  podržao ovu, hvale vrijednu humanitarnu akciju.

U nastavku je poslužena večera i otvorena prodaja tombole i slavonskih delicija čiji su prilozi također namjenjeni nastavku radova na kapelici u Tisovcu.

Na večeri je upriličen i kulturni dio programa u kojem su sudjelovali mladi  iz VIS Agape iz HKM Aarau. Duhovnim pjesmama i glazbom kao da su ovoj večeri dodali čarobne prašine, baš kako je za očekivati u ovo adventsko vrijeme.

Cijelo večernje događanje ‘začinila’ je  neumorna šestorka grupe TS Milenij, pa su tako  fantastični Željko, Tomislav, Dario, Mladen, Luka i Aleksandro ‘palili i žarili’ do kasnih jutarnjih sati, onako kako to samo pravi zabavljači znaju i umiju.

Osjetio se njihov šarmantni fluid i kontakt s publikom koja ih je na sveopće oduševljenje pratila u ritmu, kroz ples i  pjesmu.

Kad kažu da je muzika posrednik između duhovnog i osjećajnog života, to je definitivno vrijedilo za ovu humanitarnu Božićnu zabavu koja će se vjerujemo, dogodine ponoviti.

– Oj tamburo i te žice tvoje, stvaraš stvarno milenijske boje, kad zasvira tih šest momaka, zaigra nam srce od ‘meraka’.

Foto: Željko Stipić

Autor


Željka Pelc Siroglavić
Više o autoru