Stopama velikih – uspješni mladi nogometaši iz iseljeništva zaigrali u reprezentaciji

Prošlu godinu pamtit ćemo kao onu u kojoj su nas posebno razveselili uspjesi naših mnogobrojnih sportaša. Povijesni uspjeh Vatrenih ispunio je ponosom sve Hrvate diljem svijeta i motivirao mnoge mlade nade da se još intenzivnije posvete treninzima.

Svoje zadovoljstvo i ponos na ostvarene rezultate rada s mladim nadama u iseljeništvu ne kriju u Hrvatskom nogometnom kampu Švicarske – Cro Football Camp Switzerland.  Čak šest njihovih igrača, Kristian Luburić, Mihael Mijo Validžić, Mijo Jakovljević, Ivan Ivić, Marko Ćurić i Leon Merkaš zaigrali su 2018. godine za hrvatsku nacionalnu selekciju, dok je Robin Glavak zaigrao za Švedsku.

Luburić, Jakovljević i Ćurić aktualno su igrači FC Züricha, Validžić igra u FC Concordia Basel, Merkaš je igrač FC Red Star ZH, dok je Ivan Ivić prešao u redove NK Osijek.

Ovim mladim sportašima želimo uspjeh, dok pohvala svakako ide Hrvatskom nogometnom kampu Švicarske koji traži i okuplja mlade talente, organizira selektivne treninge, kampove, te svake godine putuje s njima u domovinu na Memorijalni turnir u Vukovar.

Više o Cro Football Camp Switzerland – otvori

Foto: HNS, Moja Domovina, Cro Camp Switzerland