15.8 C
Zagreb
13.6 C
Zürich
13.9 C
New York
19.1 C
Buenos Aires
27 C
Melbourne
Petak, 26 travnja 2024
spot_img

U Zagrebu održana četvrta međunarodna konferencija Croatian Women’s Network/Mreže hrvatskih žena

U petak, 8. ožujka 2019.  Croatian Women’s Network/Mreža hrvatskih žena sa sjedištem u Torontu, u Hrvatskoj Matici iseljenika u Zagrebu održala je četvrtu međunarodnu konferenciju “Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal!”  i svečanu dodjelu nagrada ‘Utjecajnim hrvatskim ženama’ i ‘Budućim lidericama’ – ženama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Švicarske, Sjedinjenih Američkih Država i Australije.

Pod krilaticom ”Snaga i utjecaj žena” održana su predavanja i paneli o položaju i utjecaju žena u Hrvatskoj i svijetu u politici, poduzetništvu, menadžmentu, znanosti, kulturi, humanitarnom radu i ženama bez granica.

Konferencija je započela prigodnim govorima. Uzvanicima i posjetiteljima se najprije obratila osnivačica Mreže hrvatskih žena Caroline Spivak. Slijedile su pozdravne riječi domaćina konferencije, ravnatelja Hrvatske matice iseljenika Mije Marića, biskupskog vikara za pastoral prečasnog Marka Kovača, Nere Pavić pomoćnice pročelnice ureda za gospodastvo i zaštitu okoliša grada Zagreba u ime gradonačelnika Zagreba, Milana Bandića, te Marije Pušić, glasnogovornice Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Osnivačica Mreže hrvatskih žena Caroline Spivak

Jedna od govornica ovogodišnje konferencije bila je pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ana Mandac. O poticanju hrvatskog poduzetništva govorila je hrvatska etno dizajnerica i ravnateljica Hrvatske kuće ‘Materina priča’ Mina Petra. Na konferenciji je izlagala ginekologinja i ginekološka endokrinologija Ulla Marton, te vlasnica i urednica portala Moja Domovina, Ruža Studer Babić.

Održale su se i dvije panel diskusije pod nazivom ”Snaga i utjecaj žena u poduzetništvu” i ”Žene u vodstvu – inovacije i budućnost” na kojima su govornice sa sudionicama konferencije podijelile  svoja poslovna iskustva te diskutirale o ulozi žena u poslovnom svijetu.

Međunarodna konferencija završila je razmjenjivanjem kontakata uspješnih hrvatskih žena s različitih krajeva svijeta i prigodnom izložbom nazivom ‘Acta, non verba, Djela, ne riječi’ autorice Dijane Čović.

U večenjem dijelu manifestacije u prostorijama Matis Lounge bara organizatori su dobitnicama i uzvanicima priredili  svečani prijem i apero za sve uzvanike. Uslijedila je svečana večera uz prigodni program Ladarica te dodjela priznanja upješnim ženama i lidericama.

Ovogodišnje dobitnice nagrada su: Danijela Balikić, Damiana Domanovac, Sanja Drakulić, Nataša Drvenkar, Jasenka Gajdoš Kljusurić, Viktorija Knežević, Ankica Kovač, Biljana Lovrinović, Ulla Marton, Katica Perinac, Nada Pritišanac Matulić,  Nada Prkačin, Mirna Šitum, Vanja Slijepčević-Saftić, Hedda Martina Šola, Ruža Studer-Babić, Spomenka Tomek-Roksandić, Ana Vidović i Jelena Lara Marinković.

Umrežene i uspješne  žene idu dalje. Planiraju i rade ono što vole. Liderice na svim poljima. Iznimne, hrabre i jedinstvene. Takve su žene. Kao što je rekla jedna od najutjecajnijih žena svijeta, Christine Legard; Žene se zovu kad treba počistiti nered, suočiti se s izazovima i pronaći rješenje“.

Mreža hrvatskih žena osnovana je prije pet godina u Torontu, a prepoznata je kao platforma koja povezuje ugledne Hrvatice u domovini i inozemstvu.

Video: Laudato TV

POVEZANI ČLANCI

Najnovije