U švicarskom Winterthuru počinje 4. Svjetsko prvenstvo u futsalu

Hrvatska će svoju prvu utakmicu igrati na otvorenju prvenstva protiv domaćina, Švicarske u petak, 8. 11. 2019. u 19.00 sati. 

Četvrto Svjetsko prvenstvo u futsalu održat će se 9. 11. – 16. 11. 2019. u Švicarskoj, u gradu Winterthuru, u dvorani Eulachhalle. Uz Švicarsku, u grupi A Hrvatska će igrati protiv Španjolske, ta utakmica je na rasporedu 10. 11. 2019. g. u 16:45.

– Veliki je uspjeh što smo se kvalificirali među 16 najboljih reprezentacija svijeta  i iznimna nam je čast po prvi puta nastupati na Svjetskom prvenstvu u futsalu za gluhe gdje će biti futsal elita gluhih iz cijelog svijeta. Sigurno je da će na prvenstvu nastupiti igrači željni pobjeda i dokazivanja, a nadam se da će naša Hrvatska pokazati istu želju. Još jednom ponavljam da je mojim suigračima i meni izuzetna čast nalaziti se u društvu ljudi koji su svojim nogometnim i ljudskim vrlinama zaslužili biti među najboljim ekipama svijeta – rekao je Kristian Selaković, kapetan hrvatske reprezentacije gluhih.

Izbornik reprezentacije, Josip Bogdanović na temelju konzultacija sa stručnim odredio je sljedeće igrače: Marko Prošenski , Mišel Dominko, Jakša Jakus, Kristijan Živković, Josip Smokvina, Darko Val, Anton Lalić, Ivan Vidaković, Kristian Selaković, Antonio Škvorić, Mirko Vukić, Luka Roso, Mate Kvesić i Ivan Miletić. Uz igrače na Svjetsko prvenstvo gluhih u Winterthur putuje i stručni stožer koji će im biti podrška: izbornik Josip Bogdanović, savjetnik izbornika Ivica Vidaković, vođa puta Marijo Lušić i ekonom Joško Oliš.

Hrvatska reprezentacija 2002. godine bila je europski prvak, dok se na ovo Svjetsko prvenstvo kvalificirala osvojivši 5. mjesto na posljednjem Europskom prvenstvu u futsalu za gluhe, koje se održalo prošle godine u Tampereu u Finskoj.

Više informacija, raspored natjecanja na poveznici: 4. WM Futsal

Izvor: z1tv  / futsalwm2019

Autor


Ruža Studer
Više o autoru