Uključite se i pomozite da se pošume opožarena područja Dalmacije

Prije dvije godine vatrena stihija “gutala” je Dalmaciju. Uključimo se u kampanju i pomozimo volonterima koji su ove godine zasadili 50 tisuća sadnica da se pošumi cijelo zgarište.

Tisuće volontera u posljednje dvije godine sudjeluje u najvećem volonterskom pošumljavanju opožarenih područja Dalmacije. Akciju, nazvanu Boranka pokrenuo je Savez izviđača Hrvatske uz brojne partnere, sponzore i pokrovitelje projekta, između ostalog i sa švicarskim savezom.

Do sada su zasadili preko 50.000 novih stabala, autohtone vrste poput hrasta medunca, crnog i primorskog bora, pinije, čempresa i raznih grmolikih vrsti, a želja je još i više.

Boranka pomiče granice, kao takva prva je iz Hrvatske dobila najprestižniju nagradu za marketinšku učinkovitost – Zlatni EuroEffi.

Uz brojne volontere, akciju je podržao i pridružio se u volontiranju britanski veleposlanik Andrew Dalgleish.

Kako bi Boranka osvijestila važnost šuma u svakoj životnoj dobi, za najmlađe su osmislili bojice koje su napravljene od izgorjelih borova u tvornici Karbon. Tako najmlađi mogu nacrtati stablo i zasaditi ga na Boranka.hr  a za svako nacrtano stablo volonteri boranke u prirodi zasade pravo.

Boranka je pokrenula međunarodnu kampanju u kojoj i vi možete sudjelovati. I najmanji prilog je dobro došao. Već s donacijom od 5.00 CHF možete posaditi jedno stablo. Uključite se u kampanju i pomozite da se naša Domovina, na požarom opustošenom području opet zazeleni.

Poveznica na kampanju: Indiegogo Boranka

Autor


Marija Ružić
Više o autoru