Marija Ružić

Marija Ružić

Autorica

Marija Ružić rođ. 30.03.1995. godine u gradu Gospiću gdje sam se školovala sve do završetka preddiplomskog studija Ekonomike poduzetništva na Veleučilištu „Nikola Tesla“ u Gospiću. Nakon završetka preddiplomskog studija nastavljam putem stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa u uredu dekanice na Veleučilištu svoja stečena teorijska znanja primjenjivati u praksi. Tijekom stručnog osposobljavanja, svoje slobodno vrijeme provodila sam vodeći udrugu diplomiranih studenata Alumni klub Veleučilišta „Nikola Tesla“ u Gospiću uoči kojeg sam organizirala različite događaje kako bi zajedno sa ostalim članovima probudila život mladih u gradu Gospiću i osvjestila važnost cjeloživotnog učenja. Nakon završetka stručnog osposobljavanja, vrata u novi pogled na svijet otvara mi Edward Bernays – Visoka škola za komunikacijski menadžment gdje se nalazim na diplomskom studiju Upravljanja odnosima s javnošću.
Slučajnim susretom ili kako ja volim reći smislenim Božjim povezivanjem, susrela sam osobu koja prepoznaje Hrvatske potencijale i koja svoje vrijeme koristi i svoje talente usmjerava na dobrobit Hrvata, Ružu Studer – Babić koja me upoznala sa portalom Moja Domovina.
Iznimna čast i zadovoljstvo mi je biti dio tima portala Moja Domovina, vjerujem da ćemo zajedno iz perspektive iseljenika i naroda koji živi u Hrvatskoj jačati nacionalni identitet.

Objave autora

IV. Vojno hodočašće pripadnika Hrvatske kopnene vojske

U četvrtak, 12. rujna 2019. godine u nacionalnom svetištu Crkve hrvatskih mučenika na Udbini održalo se IV. Vojno hodočašće pripadnika Hrvatske kopnene vojske.

15. kolovoza – Blagdan Velike Gospe

15. kolovoza slavi se blagdan Velike Gospe, svetkovina uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Blagdan Velike Gospe ujedno je državni blagdan u Republici Hrvatskoj.

Progledaj srcem – poseban spektakl u zagrebačkoj Areni

U jedan glas, u subotu, 11. svibnja 2019., 18.000 mladih u zagrebačkoj Areni slavilo je, pjevalo i molilo na najvećem koncertu suvremene duhovne glazbe Progledaj srcem.

Prvi hrvatski festival ‘CroFest’ održao se u glavnom gradu Britanske Kolumbije

Prvi hrvatski festival CroFest u organizaciji Hrvatske zajednice održao se 4. i 5. svibnja 2019. i privukao velik broj posjetitelja.

Nema idealnog rješenja – Intervju s Markom Frkovićem koji je ne tako davno napustio Hrvatsku

Marko Frković odselio je 2015. u Švicarsku i tamo zasnovao obitelj. Pročitajte kako je Marku u Švicarskoj i koju poruku šalje mladima koji planiraju odlazak iz domovine.