13.9 C
Zagreb
12.9 C
Zürich
12.9 C
New York
13.8 C
Buenos Aires
23.6 C
Melbourne
Četvrtak, 2 svibnja 2024
spot_img

Ovaj vikend “Jesen u Lici 2023.” – Pratite manifestaciju putem YouTube kanala

Približava se jedan od najiščekivanijih vikenda u Ličko-senjskoj županiji – vikend od 29. rujna do 1. listopada kada će se održati jubilarna 25. manifestacija “Jesen u Lici”. Ova dugogodišnja tradicija privlači posjetitelje iz cijele Hrvatske i šire. Ove godine, zbog veličanstvenog jubileja, manifestacija će biti veća i sadržajnija.

Jesen u Lici će se održati na dvije lokacije u srcu Gospića – na Trgu Stjepana Radića i na prostoru Stočnog sajmišta u Smiljanskoj ulici. Bez obzira na to gdje se nalazite, nećete morati propustiti niti trenutka ove spektakularne manifestacije jer će svi događaji biti dostupni i putem YouTube kanala “Jesen u Lici”. To znači da će svi, bez obzira na udaljenost, moći uživati u ljepotama i okusima Ličke jeseni.

Jesen u Lici nije samo manifestacija, to je pravo gastronomsko iskustvo. Posjetitelji će imati priliku kušati najbolje ocijenjenu rakiju, sir, med, marmelade, pekmeze i džemove. Ovo je prilika da se okusi Ličke regije približe vašem nepcu i osjetilima. Svaki zalogaj nosi sa sobom priču i tradiciju ovog prekrasnog kraja.

Kulturno umjetnička društva iz Ličko-senjske županije i susjednih krajeva donijet će duh i bogatstvo ličke kulture na manifestaciju. Tradicionalne pjesme i plesovi bit će izvedeni s ponosom i strašću kako bi predstavili kulturnu baštinu ovog kraja. Osim tradicionalnih nastupa KUD-ova, ove godine se manifestacija u petak obogaćuje i s glazbenim festivalom Lika Fest.

Osim degustacija i kulturnih nastupa, posjetitelji će moći uživati u reviji konjskih zaprega i kušanju svježe skuhanog pekmeza od šljive. Također, prostor će biti ispunjen okusima i mirisima brojnih drugih izvornih proizvoda i tradicionalnih jela. Ovo je prilika da se isprobaju različite delicije koje su karakteristične za Ličku regiju.

Jesen u Lici će i ove godine biti domaćin izložbi poljoprivredne mehanizacije na prostoru Stočnog sajmišta u Smiljanskoj ulici u Gospiću. Osim toga, održat će se i druga državna smotra izvornih i ugroženih pasmina, kao i izložbe autohtonih grla, uključujući ličke pramenke, buše te konja hrvatski hladnokrvnjak i hrvatski posavac.

Ovogodišnja manifestacija “Jesen u Lici” obećava obilje zabave, okusa i tradicije. Ne propustite priliku biti dio ove prekrasne manifestacije i 25 godina uspješnog okupljanja u Gospiću. Bez obzira gdje se nalazite, priključite se online putem YouTube kanala “Jesen u Lici” i doživite manifestaciju na svoj način.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije