18.4 C
Zagreb
15.6 C
Zürich
11.3 C
New York
10.3 C
Buenos Aires
20.4 C
Melbourne
Četvrtak, 2 svibnja 2024
spot_img

Prvi glazbeni festival “Lika Fest 2023.” na manifestaciji “Jesen u Lici”

U gradu Gospiću, u sklopu nadaleko poznate, tradicionale manifestacije “Jesen u Lici”, održat će se prvi glazbeni festival pod nazivom “Lika Fest 2023.”

Ovaj festival donosi manifestaciji “Jesen u Lici” novu dimenziju, obogaćujući je raznolikim nastupima izvođača tamburaške i popularne glazbe. Očekuje nas prava glazbena poslastica koja će ujediniti različite glazbene žanrove i publiku svih uzrasta.

Nastupit će niz iznimnih glazbenih talenata, a među njima su: Meri Miljković, Tamburaški sastav Slavonski dukati, Divne godine, TS Zvona, Voljen Grbac, Joso Butorac i klapa Tić, Cure iz Centra, Dražen Žanko, Andrija Kos, Ivan Štimac Hans uz pratnju TS Zvona, Ivan Štivić, TS Velebit Gospić, Nikola Frković, Stjepan Jeršek Štef, Lički tamburaši, Stjepan Milinković, Miljan Knežević i Ante Prkačin.

Osim domaćih izvođača, “Lika Fest 2023.” donosi i međunarodnu notu s nastupom bihaćkog TS “Prijatelji tambura” s pjesmom “Tamburaši” i HKUD Sv. Marko Vionica s pjesmom “Nigdje nije kao doma”. Iznenađenje festivala bit će ukrajinska umjetnica Marianna Ilkiv, koja će izvesti svoju emotivnu skladbu “Imaš cijeli svijet oko sebe”.

Ovo je prvi put da će Gospić biti domaćin tako prestižnog glazbenog događaja, i nije teško zamisliti da će atmosfera biti nezaboravna. Očekuje se velik broj posjetitelja koji će uživati u izvanrednom glazbenom programu.

Posebnu pažnju privući će muška vokalna skupina HKUD Sv. Marko Vionica koja će izvesti pjesmu “Nigdje nije kao doma”. Stihove i glazbu za ovu predivnu pjesmu potpisuje Jozo Jokan Turudić, aranžman Josip Joco Vukoja a producent je prof. Dragan Ivanković. U nastavku donosimo stihove pjesme koja će vas, rasute po svijetu vratiti u okrilje doma:

Pozivamo vas da posjetite “Lika Fest 2023.” i uživate u ovom glazbenom spektaklu, stvarajući novu glazbenu uspomenu i osjetite ljepotu Like kroz zvuke tamburica i popularnih melodija. Ovaj festival će bez sumnje biti nešto što se dugo pamti, a svima koji prisustvuju pružit će izvanrednu priliku uživanja u srcu Like.

Foto: Screenshot FB Široki Brijeg Fans

POVEZANI ČLANCI

Najnovije