22.3 C
Zagreb
17.9 C
Zürich
12 C
New York
9.4 C
Buenos Aires
21.3 C
Melbourne
Četvrtak, 2 svibnja 2024
spot_img

Jesen u Lici

Ljubitelje prirode, domaće gastronomije i tradicije po 25. put okuplja manifestacija „Jesen u Lici”! Tradicionalna jesenska manifestacija održat će se od 29. rujna do 1. listopada 2023. od 10.00 do 19.00 sati na Trgu Stjepana Radića i prostoru Stočnog sajmišta u Smiljanskoj ulici u Gospiću. Tema ovogodišenje manifestacije je 200. obljetnica rođenja Oca Domovine, dr. Ante Starčevića

„Jesen u Lici” okuplja izlagače različitih profila, uključujući obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrtnike, trgovačka društva, poljoprivredne zadruge, udruge te javne ustanove koje brinu o zaštićenim prirodnim područjima te škole koje izrađuju različite proizvode s djecom.
Bogat program i raznolika ponuda proizvoda koje će izlagači pripremiti za vas, omogućit će vam da uživate u tradicionalnim delicijama, svježem voću i povrću, domaćim proizvodima, suvenirima, nastupima kulturno-umjetničkih društava i još u mnogo toga.

Jedan od najvažnijih datuma za Hrvatsku je 23. svibanj, datum kada se nedaleko od Gospića u Velikom Žitniku rodio Otac Domovine dr. Ante Starčević., poznat po svojoj dubokoj ljubavi prema domovini i borbi za hrvatsku neovisnost, ostavio je neizbrisiv trag u povijesti Hrvatske. Njegova vizija Hrvatske kao samostalne i suverene države snažno je utemeljila hrvatski nacionalni identitet i borbu za slobodu. Ovaj značajan jubilej zaslužuje posebno poštovanje i proslavu u sklopu manifestacije „Jesen u Lici”.

„Jesen u Lici”  daje Vam priliku da  podržite očuvanje tradicije, spremite zimnicu i doživite bogatu tradiciju i istražite ljepotu Like od 29. rujna do 1. listopada 2023. godine.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije