13.9 C
Zagreb
13.2 C
Zürich
16 C
New York
15 C
Buenos Aires
25.7 C
Melbourne
Četvrtak, 2 svibnja 2024
spot_img

Pickleball groznica zahvatila Hrvatsku: Prvi Pickleball festival u Hrvatskoj okupio igrače iz sedam zemalja 

Prvi Pickleball festival u Hrvatskoj održan je u Makarskoj 24. i 25. lipnja 2023. na vanjskim terenima Apfel Arene, čime je obilježen značajan ulazak Pickleballa u Hrvatsku. 

S 50 sudionika i 24 natjecatelja kroz dva dana, festival je privukao sudionike iz sedam zemalja. Hrvatskim predstavnicima pridružili su se igrači iz šest zemalja, uključujući SAD, Kanadu, Italiju, Njemačku, Češku i Belgiju. 

Festival je ponudio jedinstven spoj natjecanja i mogućnosti učenja. Svoje znanje, pružajući besplatne instrukcije, podijelila je Penny Smith Eifrig, koja je došla u Hrvatsku samo da bi zaigrala Pickleball i pružila zainteresiranima mogućnost učenja igranja Pickleballa, kako bi poboljšali znanje. Njezinu nesebičnost i strpljenje jako su cijenili svi prisutni, a mnogi su iskoristili mogućnost učenja. Nakon igranja, učenja, druženja i rekreacije, u nedjelju je zavladala prava natjecateljska atmosfera i igra. 

Natjecanje se odvijalo u dvije kategorije: ‘Experts’ i ‘Amateurs’. Nakon tri sata žestokih borbi na užarenim terenima i ukupno 28 odigranih mečeva, proglašeni su pobjednici koji su ponosno istaknuli prve hrvatske Pickleball medalje. 

U kategoriji ’Experts’ zlatnu medalju osvojio je Dave Conley iz SAD-a. Kao profesionalni igrač 44. na svijetu, Conley je pokazao svoje iznimne vještine i odlučnost. Drugo mjesto zasluženo su podijelili Penny Smith Eifrig (SAD) i Arthur Sevilla (Italija). Brončanu medalju osigurao je Karsten Wischermann (Njemačka).  

U kategoriji ‘Amateurus’ zlato je odnijela Lenka Mišičkova s impresivnim učinkom od šest pobjeda i samo jednim porazom. Mirjana Juras, s dvojnim hrvatsko-kanadskim državljanstvom, osim što je zasluženo odnijela srebro, najistaknutija je ambasadorica Pickleballa u Hrvatskoj. Ivan Milašinović osvojio je brončanu medalju, koja ostaje u Hrvatskoj. U samo tri mjeseca igranja Pickleballa u Zagrebu, njegova predanost i napor su se isplatili. Ovo izvanredno postignuće služi kao inspiracija svima koji planiraju zaigrati Pickleball te naglašava brz napredak u ovom uzbudljivom sportu. 

Uspjehom prvog Pickleball Festivala u Hrvatskoj, vidljivo je da je ovaj sport dobio snažno uporište u zemlji. Kako interes nastavlja rasti, entuzijasti pickleballa željno iščekuju buduće događaje koji će dodatno podići popularnost igre, privući igrače iz drugih zemalja i pružiti više prilika da pokažu svoje vještine i način igranja Pickleballa. 

Čestitke organizatorima Pickleball Splita na čelu s Ivanom Renićem, ambasadorici Mirjani Juras i sudionicima, što su Pickleball festival učinili nezaboravnim iskustvom! 

POVEZANI ČLANCI

Najnovije