MNK Croatia 97 kvalificirala se za završnicu švicarske futsal lige

U dramatičnoj utakmici prošle nedjelje 22. veljače 2020., hrvatska malonogometna momčad Croatia ’97 iz Appenzella pobijedila je rezultatom 7:6 vodeći klub iz Uzwila i kvalificirala se za doigravanje u švicarskoj drugoj futsal ligi.

Već nakon 13. minuta Croatia je vodila s 3-0, golovima Marka Jurkića, Petra Pavlovića i Aleksandra Đorđevića. Međutim, upitne odluke sudaca nakratko su ih izbacile iz ravnoteže što je bilo dovoljno protivniku da u samo četiri minute preokrene igru i na odmor odu s vodstvom 4:3.

Nedugo nakon prekida protivnik iz Uzwila povećao je vodstvo na 5:3. Marko Jurkić uspio je smanjiti vodstvo ali sredinom drugog poluvremena FC Uzwil je ipak povećao vodstvo s dva uzastopna pogotka. Mato Šego vraća pogotkom Croatiju u igru, a četiri minute prije kraja Petar Pavlović izjednačio je svojim drugim pogotkom na ovoj utakmici.

Posljednja minuta igre publici je ponudila čistu dramu. Croatija je dobila dosuđen penal a tu priliku nije propustio Aleksandar Đorđević koji je sigurnim pogotkom domaćinima donio vodstvo. Iako su nakon toga protivnici stvorili ogroman pritisak, Croatija je izdržala i proslavila pobjedu.

Zahvaljujući ovom uspjehu, ekipa iz Appenzells skočila je s četvrtog na drugo mjesto na tablici i kvalificirala se za doigravanje švicarske druge futsal lige.

Uprava kluba poziva Hrvate iz istočne Švicarske da ih dođu podržati u nedjelju, 1. ožujka 2020., kad se igra doigravanje  sportskoj dvorani Gringel u Appenzellu.

Moja Domovina