6.8 C
Zagreb
4.3 C
Zürich
9 C
New York
16 C
Buenos Aires
22.7 C
Melbourne
Subota, 27 travnja 2024
spot_img

„Putujuća scena“ proslavila uspjeh voditeljice Gordane Bećirović

Kako krizna vremena mogu značiti i vrlo plodonosno vrijeme svojim marljivim radom je pokazala i Gordana Bećirović, voditeljica amaterske kazališne družine „Putujuća scena“.

Naime, Gordana je na 39. susretima zavičajnih književnika dobila priznanje Hrvatskog sabora kulture za svoju kratku priču „Prva ljubav“. Sretna dobitnica nije mogla sakriti emocije, a ništa manje ushićenje nisu doživjeli niti članovi njezine glumačke družine.

U to ime družina se nakon Corona krize konačno okupila u uobičajenom terminu proba- srijedom navečer, i proslavila uspjeh. Glumačkom društvu su se pridružili i nova tri člana koji su se u opuštenoj atmosferi izvrsno uklopili.

Kako družina još uvijek ne može početi s probama, razgovaralo se i o budućim djelovanjima skupine. „Putujuća scena“ od jeseni će početi s radom na novoj predstavi koja će se graditi na živopisnom tekstualnom predlošku kakvi mogu proizaći samo iz pera Gordane Bećirović – uvijek razigrani, šaljivi i nepredvidljivi.

Družina je također složna u namjeri da se nakon dugogodišnjeg djelovanja upiše u registar udruga i na taj način proširi djelovanje hrvatskoga društva u iseljeništvu te stvori svojevrsnu prepoznatljivost kako kod Hrvata, tako i na internacionalnoj razini.

Foto: Željko Cindrić

POVEZANI ČLANCI

Najnovije