NIZOZEMCI POKRENULI PETICIJU DA SE HRVATSKA VRATI NA ŽUTU LISTU

Nizozemska vlada u utorak, 22. srpnja stavila je Hrvatsku na narančastu listu. Ova odluka odmah se reflektirala negativno na hrvatski turizam, te su počeli otkazi rezervacija iznajmljivačima, hotelima i agencijama.

Vijest je šokirala sve turističke djelatnike, pogotovo zbog činjenice što na narančastoj listi nema drugih države koje su u lošijoj epidemiološkoj situaciji nego Hrvatska.

Zašto je Hrvatska došla na tu listu i po kojim kriterijima, to nitko ne zna čak niti sami Nizozemci. Očito se radi o nekim drugim okvirima, jer ako se gleda prema epidemiološkoj situaciji, onda su na narančastoj listi trebale biti i mnoge druge zemlje kao što su Austrija, Francuska itd…

Upravo zato sami Nizozemci su pokrenuli akciju tj. peticiju u kojoj je cilj skupiti 40.000 potpisa kako bi time poslali poruku svojoj vladi da daju argumentaciju svoje odluke s ciljem kako bi se Hrvatska vratila na žutu listu.

Odlična je priča kako su peticiju pokrenuli sami Nizozemci, dosadašnji gosti u Hrvatskoj i oni koji su već rezervirali smještaj jer žele doći na odmor u Hrvatsku.

Peticiju je do sada potpisalo 3.745 ljudi. Pozivamo čitatelje da potpišu peticiju te podijele istu preko svojih društvenih mreža i kanala.

Peticija: Kroatië terug naar geel

Izvor: HrTurizam.hr

Autor


Ruža Studer
Više o autoru