9.3 C
Zagreb
6.5 C
Zürich
12 C
New York
17.4 C
Buenos Aires
24.6 C
Melbourne
Subota, 27 travnja 2024
spot_img

Nova vozila i električni bicikli za potresom pogođeno područje

Hrvatski Crveni križ nabavio je za potresom pogođeno područje pet vozila i deset električnih bicikala.

Na potresom pogođenom području Banovine stanovništvu na različite načine pomažu djelatnici Hrvatskog Crvenog križa i Gradskih društava Crvenog križa.

Uz podjelu vode, hrane, odjeće i higijenskih paketa svakodnevno se provodi asanacija bunara i na cijelom području nudi psihosocijalna podrška.

Da bi se što brže dolazilo do najudaljenijih ljudi u selima na Banovini kojima je potrebna pomoć, Hrvatski Crveni križ nabavio je za djelatnike Gradskih društava Crvenog križa Sisak, Petrinja, Glina i Hrvatska Kostajnica pet vozila te deset električnih bicikala.

Automobili su nabavljeni zahvaljujući donacijama Poljskog Crvenog križa i Austrijskog Crvenog križa.

Svako gradsko društvo dobilo je po jedno vozilo a jednim će se koristiti timovi Hrvatskog Crvenog križa koji svakodnevno pružaju pomoć stanovništvu na području Sisačko-moslavačke županije.

Automobile i bicikle ravnateljima Gradskih društava Siska, Gline, Petrinje i Hrvatske Kostajnice uručio je izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt.

S lijeva: Alberta Cestarić, ravnateljica GDCK Glina, Anna-Maria Radić, voditeljica službe za EU i druge projekte, Robert Markt, izvršni predsjednik, djelatnica GDCK Glina, djelatnik HCK, Teni Čuček, voditelj odjela za logistiku i Matea Brižić, voditeljica službe za djelovanje u kriznim situacijama

Izvor: HCK

POVEZANI ČLANCI

Najnovije