10.5 C
Zagreb
7.3 C
Zürich
5.7 C
New York
16.7 C
Buenos Aires
18.2 C
Melbourne
Petak, 26 travnja 2024
spot_img

Švicarska – Božićna akcija za Hrvatsku

Pod nazivom “Božićni paketići za Hrvatsku 2021”, švicarska organizacija Kinderhilfswerk NOAH pokrenula je humanitarnu akciju

Organizacija NOAH osnovana je 2011. godine sa ciljem pomagati potrebitima u ratu pogođenom području Sirije. Ove godine prvi put pokreću kampanju Božićnih paketa za Hrvatsku. “Većina ljudi poznaje Hrvatsku samo kao prelijepu destinaciju za odmor, ali zbog Covid krize siromaštva je sve više i mnoge obitelji i djece pate od njega ili žive ispod egzistencijalne razine,” stoji u njihovom pozivu.

Donatori mogu birati između različitih vrsta paketa ili jednostavno donirati novac za obroke u skloništu za beskućnike. Obitelji se pomno biraju, a posjećuju ih i volonteri.

Napominju da se u paketiće pakira hrana samo kako je naznačeno, s rokom trajanja najmanje do travnja 2022. g. Također stavljaju naglasak da se ne skuplja rabljena odjeća i obuća te da se zbog carinskih propisa moraju pridržavati određenih odredbi.

Darivatelji mogu odabrati u kojem obliku se žele uključiti u akciju:

1. Želim djetetu kod kuće ispuniti želju: Slijedite link!

2. Želim poslati standardizirani božićni paket obitelji u potrebi (vidi popis pakiranja na stranici – OTVORI)

3. Radije doniram novac za hranu u skloništu za beskućnike: Pri uplati zabilježite BESKUĆNICI

Kako bi se mogli nositi s troškovima prijevoza, bili bi zahvalni da za svaku pošiljku dobiju 5 CHF, što se možete dati u kuverti prilikom predaje ili prijenosa paketa.

Više informacija na stranici KINDERHILFSWERK NOAH

POVEZANI ČLANCI

Najnovije