15.5 C
Zagreb
12.9 C
Zürich
5.9 C
New York
17.4 C
Buenos Aires
17.3 C
Melbourne
Petak, 26 travnja 2024
spot_img

Švicarska – Premije zdravstvenog osiguranja u 2023. godini će znatno porasti

Poštovane čitateljice i čitatelji našeg portala u Švicarskoj, zbog vaših mnogobrojnih javljanja i pitanja vezanih uz zdravstveno osiguranje, te zbog znatnog porasta premija u sljedećoj godini otvaramo vam mogućnost savjetovanja putem našeg portala

Kao što je u utorak, 27.9.2022., bilo objavljeno u švicarskim medijima, premije obvezatnog osiguranja porast će za sljedeću godinu u prosjeku za 6.6% što je neobično puno. Ukoliko imate neko pitanje vezano za Vaše zdravstveno osiguranje ili želite naručiti jednu alternativnu ponudu, možete to od danas učiniti kod našeg stručnog tima. Obratite nam se najbolje putem emaila te nemojte zaboraviti poslati nam Vašu aktualnu policu, da bismo dobili kvalitetan uvid u Vaše pokriće.

Pomoći ćemo Vam naravno vrlo rado i ako ste tek doselili u Švicarsku te još niste upućeni u sustav zdravstvenog osiguranja.

Prvi otkazni rok za dopunsko osiguranje je 30.9.2022. Ukoliko iz Vaše police za 2023., koja će Vam stići u drugoj polovici listopada, proizlazi da se premija dopunskog osiguranja u odnosu na tekuću godinu promijenila, možete na to dati otkaz sve do konca studenog.

Redovni otkazni rok za obvezatno osiguranje je također do kraja studenog.

Važno: Primanje u novo dopunsko osiguranje uvijek je ovisno o Vašem sadašnjem zdravstvenom stanju, koje ćete u svakom osiguranju morati deklarirati putem zdravstvenog obrasca. Nemojte na aktualnu policu dati otkaz, ukoliko prije toga niste dobili pismenu potvrdu da ste primljeni u novo osiguranje. To pravilo ne vrijedi za obvezatno osiguranje, koje Vas uvijek mora primiti – neovisno o Vašem zdravstvenom stanju.

Nadamo se da smo Vam mogli dati pokoji savjet te Vam za upite stojimo rado na raspolaganju putem maila: mojadomo91@gmail.com

POVEZANI ČLANCI

Najnovije