5.2 C
Zagreb
3.1 C
Zürich
6.5 C
New York
16.3 C
Buenos Aires
20 C
Melbourne
Petak, 26 travnja 2024
spot_img

Hrvatski predbožićni spektakl u Luksemburgu

Već tradicionalni predbožićni koncert “Anđela i prijatelji” održan je i ove godine u mjestu Bertrange u Luksemburgu u organizaciji tamošnje općine i hrvatske glazbene udruge “Terca”.

U rasprodanoj koncertnoj dvorani ArcA osim Anđele Zelić nastupili su klapa Brodarica iz Šibenika, klapa Filiae Croatiae iz Stuttgarta, Dražen Zečić, pijanist Josip Mihaljević i gitarist Josip Dragnić. S obzirom na bogati program i široki repertoar imeđunarodnih i domaćih hitova, ali i božićnih pjesama, ovogodišnji se koncert može slobodno nazvati malim hrvatskim spektaklom u Luksemburgu.

Osim Anđelinih sjajnih interpretacija na više jezika, publika je uživala u izuzetnim izvedbama šibenske klape Brodarica, ali i ženske klape Filiae Croatiae (Kćeri Hrvatske) iz Stuttgarta. Klapski nastupi upotpunjeni su vokalnim suradnjama s Anđelom, ali i duetima pjevačice s Jerom Matićem (Klapa Brodarica) i, naravno, Draženom Zečićem. Na sveopće oduševljenje ovaj je dvojac izveo svoj evergreen “Ima li nade za nas”, a popularni Zečić predstavio je još nekoliko svojih poznatih hitova. Odličan posao odradili su Josip Mihaljević za pianom i majstor klasične gitare Josip Dragnić koji je pratio Anđelu u Gibonnijevoj “Nisi više moja bol”.

Voditeljica odjela kulture u Bertrangeu, Joelle Flammang, istaknula je veliko zadovoljstvo suradnjom s Anđelom i atmosferom koju hrvatski izvođači uspiju stvoriti iz godine u godinu. S posebnim oduševljenjem primljen je i nastavak predivne večeri, svojevrsni after party,  uz prigodnu zakusku i naše tradicionalne pjesme u zajedničkoj a capella izvedbi dviju klapa i oduševljenih posjetitelja. Klapa Filiae Croatiae boravak u Luksemburgu iskoristila je i za dolazak na hrvatsko misno slavlje u crkvi Hesperange. Kćeri Hrvatske iz Stuttgarta uljepšale su nedjeljnu misu svojim izvedbama i mini koncertom na kraju euharistijskog slavlja.

Tekst: Goran Filipović /Foto: Marko Lažeta

POVEZANI ČLANCI

Najnovije