23.8 C
Zagreb
12.7 C
Zürich
19 C
New York
19.2 C
Buenos Aires
25.7 C
Melbourne
Nedjelja, 28 travnja 2024
spot_img

U Zagrebu počinju V. Hrvatske svjetske igre

U organizaciji Hrvatskog svjetskog kongresa i suorganizaciji Organizatora bez granica, od 24. do 29. srpnja u Zagrebu održati će se jubilarne V. Hrvatske svjetske igre.

Na ovom amaterskom športskom natjecanju sudjeluju Hrvati i njihovi potomci iz cijeloga svijeta, predstavljajući državu u kojoj žive. Cilj Igara je kroz športska i kulturna druženja povezati mlade Hrvate izvan RH i potaknuti ih za njegovanje hrvatskog identiteta, povratak u domovinu i buduća gospodarska ulaganja u RH.

Igre su do sada održane 2006. i 2010. godine u Zadru te 2014. i 2017. u Zagrebu. Ovogodišnje jubilarne pete Hrvatske svjetske igre okupit če preko 900 natjecatelja koji će se iskazati u deset sportova a dolaze iz 24 države svijeta. Natjecanja će se održavati na sportskim terenima u Zagrebu a sudionici će imati popratni zabavni i edukativni sadržaj sa ciljem povezivanja s mladima iz Hrvatske. 

Smještaj za sudionike je osiguran u Studentskom domu Stjepan Radić gdje će se održavati i većina programa a samo otvorenje Igri je utorak 25. srpnja u 20.30 sati u KINO DVORANI FORUM I DVORANI PAUK U STUDENTSKOM DOMU STJEPAN RADIĆ – promjena lokacije zbog najave olujnog nevremena. Svečanom otvorenju prethodi sveta misa u Crkvi sv. Mati Slobode na Jarunu u 17 sati. Otvorenje uz uzvanike iz javnog i političkog života Hrvatske i dobro osmišljen program, prati mimohod koordinatora sudionika Igara koji će pokazati snagu i zajedništvo Hrvata izvan RH pod sloganom Igara: Jedno je srce, jedna je Hrvatska!

Pokrovitelji Igara su Ministarstvo turizma i sporta i Središnji državni ured za Hrvate izvan RH, a partneri su: Hrvatska turistička zajednica, Grad Zagreb, Hrvatska matica iseljenika, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatska radiotelevizija a Turistička zajednica grada Zagreba podržava projekt. 

Svečanost otvorenja dovodi mnoge drage prijatelje Igara kao što su Zaprešić boys, Folklor elektro, Klapa Stine te mnoge druge zanimljive izvođače koji će svojim nastupom uveličati ovo posebno događanje koje povezuje domovinsku i iseljenu Hrvatsku kroz sport i druženje. Za sve sudionike je po danima priređen zanimljiv program CROVIZIJA – karaoke show te naravno i glazbeni program za ples i zabavu. 

Svečanost otvaranja V. Hrvatskih svjetskih igara možete pratiti na stranicama www.hsi-cwg.com ili na Facebook stranici Hrvatske Svjetske Igre.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije