13.7 C
Zagreb
10 C
Zürich
13.6 C
New York
7.4 C
Buenos Aires
21.5 C
Melbourne
Petak, 3 svibnja 2024
spot_img

Tim američkih Hrvata uspješno sudjelovao na V. Hrvatskim svjetskim igrama

U Zagrebu su u subotu, 29.srpnja 2023.  završene 5. Hrvatske svjetske igre na kojima je sudjelovalo više od 600 Hrvata – sportašica i sportaša iz 26 zemalja svijeta.

Američki Hrvati, “Team USA”, na čelu s koordinatoricom Nadom Pritišanac Matulich po drugi put je sudjelovao na igrama. Ovaj put osvojili su 25 medalja u disciplinama tenis i pickleball. Usprkos jakoj konkurenciji u tenisu okitili su se s devet medalja; pet zlatnih i četiri srebrne. Dobitnici medalja su: Igor Brezac – 2 zlatne medalje, parovi i miješani parovi, Nada Pritišanac Matulich, zlato u miješanim parovima i srebro u paru, Vesna Mardesic srebro u parovima i miješanim parovima, Boris Brezac zlato u parovima, Željka Perkovic Lamaster zlato u parovima i Željko Sumera koji je osvojio srebro u miješanim parovima.

U disciplini picklebal “Team USA” osvojio je 16 medalja, od toga 10 zlatnih, 10 srebrnih i 5 brončanih. Muški par Nikola Begić i Domagoj Zelenicic osvojili su zlatne medalje, Mario Katarincic srebrnu, dok je Domagoj Dokuzovic osvojio brončanu. U ženskim parovima medalje su osvojile Nada Pritišanac Matulich i Jadranka Stevic zlatnu, Blazenka Sokovic i Vesna Mardesic srebrnu te Josipa Zupan brončanu medalju. U miješanoj konkurenciji parova zlatne medalje su osvojili Nikola Begić i Josipa Zupan, Domagoj Zelenicic i Blazenka Sokovic srebro a broncu Mario Katarincic i Jadranka Stevic.

Poslije sportskih nadmetanja uz druženja i dobru zabavu do ranih jutarnjih sati stvorila su se nova prijateljstva s Hrvaticama i Hrvatima drugih kontinenata. U ime American Croatian Congress, predsjednica Nada Pritisanac Matulich, ujedno i koordinatorica za Team USA uručila je zahvalnicu organizaciji “Organiziratorima bez granica” Silviju i Alexandru za uspješnu provedbu 5. HSI.

Osim sporta američki Hrvati, članovi American Croatian Congress s pet kontinenata imali su niz sastanaka vezano za projekte koji su u tijeku. Uz to, rodile su se i nove ideje koje će i dalje držati čvrstu vezu iseljeništva s domovinom jer –“JEDNO JE SRCE, JEDNA JE HRVATSKA”!

Sa željom ponovnih susreta vrlo emotivno oprostili su se prijateljima iz svijeta s porukom: Do novih susreta i novih projekata na kulturnom, obrazovnom, sportskom i gospodarskom planu!

Nada Pritišanac Matulich

POVEZANI ČLANCI

Najnovije