13.7 C
Zagreb
11.8 C
Zürich
13.1 C
New York
9.5 C
Buenos Aires
23.5 C
Melbourne
Petak, 3 svibnja 2024
spot_img

Ljubav prema zavičaju i ostavštini predaka ne možemo naučiti, nju nosimo u sebi

Preko dvije tisuće mališana odjevenih u tradicijsko narodno ruho pokazalo je danas kako se voli i poštuje tradicija. Ukupno je 55 skupina prošlo  ulicama Vinkovaca, a pjesmom i plesom u nošnjama, prikazali su običaje kraja iz kojega dolaze.

Sukladno tradiciji Vinkovačkih jeseni, raspjevanu povorku predvodili su mali konjanici i mažoretkinje uz limenu glazbu. Male jeseni uvod su u središnji tjedan najveće tradicijske manifestacije koja svake godine privlači sve veći broj posjetitelja.

Ljubav prema zavičaju i ostavštini predaka ne možemo naučiti, nju nosimo u sebi, ona se osjeća u svakom koraku i svakom osmijehu još od najranije dobi. A ovakve slike dječje ljubavi i posvećenosti priči koju njihovi pradjedovi i prabake od davnina pričaju, samo Vinkovačke jeseni mogu naslikati i predstaviti na najljepši mogući način. Nema veće sreće nego kada iznova postanemo svjesni kako ono što volimo i na čemu s ljubavlju radimo, ima sigurnu i sretnu budućnost. Nasmijana dječja lica, njihove pjesme, plesovi i neraskidiva prijateljstva stvorena u našem gradu, ono su najvrjednije što imamo”, poručio je domaćin, gradonačelnik Ivan Bosančić.

Nakon mimohoda, Dječji folklorni festival nastavio se na Međužupanijskoj smotri gdje je nastupilo 8 skupina, a najmlađe je po prvi put na Vinkovačkim jesenima zabavljala pjevačica Domenica.

Ono što je sigurno jest da su Vinkovačke jeseni pokazatelj kako i dalje postoje čuvari tradicije koji svake godine oduševljavaju posjetitelje ove jedinstvene manifestacije.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije