14.8 C
Zagreb
12.2 C
Zürich
11.9 C
New York
13.8 C
Buenos Aires
23.6 C
Melbourne
Četvrtak, 2 svibnja 2024
spot_img

Panonski slavuj Marko Križanović i TS Misija predstavili spot za singl “Njeni svatovi”

Došao je tiho, gotovo samozatajno, sa željom i punim pravom kako bi zavladao hrvatskom tamburaškom scenom.

Ovaj mladi pjevač iz Subotice, dakle predstavnik dijaspore, zasigurno se može konstatirati, panonski je slavuj vrhunskog vokala. U svojoj desetogodišnjoj karijeri pjevao je samo obrade starogradskih, narodnih, tamburaških i drugih pjesama odlučio se na iskorak u karijeri snimivši svoj prvi  tamburaški singl “Njeni svatovi” uz pratnju „TS Misija” iz Pečuha i u izdanju Croatia Recordsa. Na stihove Željka Krznarića, glazbu je potpisao Marko Tomasović. Aranžman potpisuje član tamburaškog sastava “Misija” Zoltan Vizvari, a za video produkciju spota bio je zadužen Andrej Smolić (Live studio). Ono što je vrijedno istaknuti je suradnja Hrvata iz tri države: Hrvatske, Mađarske i Srbije.

Marko Križanović, rođen je u Subotici 1996.godine. Od 2013. godine aktivno se bavi pjevanjem starogradskih i narodnih pjesama. Proteklih godina sudjelovao je na nekoliko glazbenih festivala i koncerata ostvarivši zapažene rezultate. 2019. godine održao je svoj prvi solistički koncert u suradnji i klavirskoj pratnji Šandora Kolompara pod nazivom „Panonski evergreen”. Aktivno sudjeluje i u radu katedralnog zbora „Albe Vidaković” i zbora „Collegium Musicum Catholicum” kao član zbora i kao solist. Surađuje s tamburaškim sastavom „Misija” iz Pečuha s kojima je imao i koncerte u Mađarskoj i Srbiji.

Radujemo se budućim Markovim glazbenim uradcima i želimo mu puno uspjeha u karijeri, a Vama dragi čitatelji našega portala želimo da uživate u ovoj lijepoj pjesmi ili kako bi Marko rekao “pismi” i predivnom spotu koji je snimljen u Davoru u Slavoniji.

Foto: Kristina Matković

POVEZANI ČLANCI

Najnovije