13.9 C
Zagreb
13.2 C
Zürich
16 C
New York
15 C
Buenos Aires
25.7 C
Melbourne
Četvrtak, 2 svibnja 2024
spot_img
AutorHMI

LJETNA ŠKOLA HRVATSKOGA FOLKLORA 2024.

Hrvatska matica iseljenika poziva na Ljetnu školu hrvatskoga folklora koja će se održati od 4. do 13. kolovoza 2024. godine u Zadru.

Ljetna škola hrvatskoga folklora obuhvaćati će program plesova, nošnji i glazbala DINARSKOG PODRUČJA: Like, Podvelebitskoga kanala, Ravnih kotara, Bukovice, zadarskog priobalja, otoka Paga, Ugljana i Dugoga otoka, Šibensko-primoštenskog priobalja, zagore i otoka, Drniške i Sinjske krajine, Poljica, Zabiokovlja, Imotske krajine i doline Neretve, te plesovi Hrvata u Bosni i Hercegovini koji pripadaju tom plesnom području: zapadne i sjeverne Hercegovine, Završja, Kupresa, zapadne Bosne i srednjobosanskoga gorja.

Polaznici mogu odabrati jedan od tri ponuđena programa: PLES, TAMBURE ili TRADICIJSKA GLAZBALA.

Glavni i programski stručni voditelj ljetne škole hrvatskog folklora je prof. Andrija Ivančan, ujedno voditelj i plesnog programa. Voditelj tamburaškog programa je Tibor Bün, uz gosta predavača Sinišu Leopolda, dok je voditelj programa tradicijskih glazbala Vjekoslav Martinić.

POZIVNO PISMO.pdf

Prijavu je moguće izvršiti slanjem popunjene priložene prijavnice na e-mail: lucija.starcevic@matis.hr najkasnije do 1. lipnja 2024. godine.

PRIJAVNICA.docx

HMI je omogućila i Hrvatima izvan Republike Hrvatske oslobođenje od plaćanja školarine na temelju odobrene pisane zamolbe njihove kulturne zajednice ili udruge. Zamolbu za oslobođenje molimo da pošaljete najkasnije do 1. lipnja 2024. godine.

Cijena školarine iznosi 90 eura, te se ona uplaćuje po dobivenom računu od Hrvatske matice iseljenika i mora biti plaćena prije početka Škole.

Smještaj s punim pansionom organiziran je putem jednostavne nabave za sve sudionike u HI Hostelu u Zadru, Obala kneza Trpimira 76. Cijena punog pansiona s noćenjem (pdv uključen) iznosi 41,70 eura po danu po osobi. Plaćanje smještaja vrše sami polaznici unaprijed na osnovi predračuna koji se može tražiti izravno od Hostela na zadar@hfhs.hr  ili u samom Hostelu plaćanjem na recepciji.

Broj mjesta je ograničen.

Tekst: HMI / Lucija Starčević Foto: MD

POVEZANI ČLANCI

Najnovije