5.9 C
Zagreb
3.1 C
Zürich
7.7 C
New York
14 C
Buenos Aires
23.1 C
Melbourne
Subota, 27 travnja 2024
spot_img

HKUD “Fala” iz Schaffhausena zaokružio ljetnu turneju

Nakon nekoliko nastupa na kojima se HKUD “Fala” uspješno predstavio publici, ovaj su vikend članovi društva stavili “šlag na tortu” nastupima na Züri Fäsch-tu te na proslavi blagdana Sv. Petra u Schaffhausenu.

Publika je u subotu sa zanimanjem pratila nastup folkloraša na Züri Fäsch-tu gdje se HKUD “Fala” predstavio pjesmama i plesovima iz Slavonije. Poseban dojam ostavile su originalne i bogate nošnje koje su posebno za ovu turneju posuđene iz Hrvatske. Ono što je ovo društvo isticalo među ostalim udrugama koje su predstavljale kulture brojnih zemalja, bila je pratnja tamburaškog sastava koje djeluje pri društvu, ali i samostalno pod nazivom TS “Ekipa”. TS “Ekipa” pobrinula se za veseo ugođaj koji je ostavio dojam na brojne posjetitelje koje nije mogla omesti kiša koja je neumoljivo pljuštala gotovo čitav dan.

U nedjelju nakon misnog slavlja povodom blagdana Sv. Petra, društvo se u krugu crkve predstavilo hrvatskoj i švicarskoj publici u Schaffhausenu koja je uživala u zajedničkom nastupu dječje, starije dječje i odrasle sekcije. Uslijedilo je veliko druženje uz domaće specijalitete i dobro raspoloženje.

Ovim nastupima HKUD „Fala“ zaokružio je svoju ljetnu turneju, ali se s velikim entuzijazmom nastavlja  pripremati za nove izazove i nove nastupe, koji kako vidimo, osim domaće publike sve više zanimaju i širu publiku.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije