Nikolinje 2016. u Stettenu, Schaffhausen

U subotu, 3. prosinca 2016.  u 17.00 sati, Mehrzweckhalle Rietwies u Stettenu, kanton Schaffhausen postala je središte okupljanja mnogobrojne djece i njihovih roditelja iz Hrvatske katoličke misije Schaffhausen. Djeca su gorjela od želje da se upoznaju i druže sa sv. Nikolom, a roditelji su zajedno s njima dijelili uzbuđenje. Svečanost je započela misnim slavljem koje je predvodio fra. Mika Stojić koji je poučio djecu da uče ponašanje od sv. Nikole koji sebe nesebično daruje, te da budu poslušni svojim roditeljima i bližnjima. Vjernike je podsjetio kako često nisu svjesni svojih sebičnosti jer su zaokupljeni sobom i svojim potrebama. Također, fra. Mika se zahvalio svim volonterima, ljudima koji sebe daju za dobrobit zajednice i ne traže ništa za uzvrat.

niko2Nakon svete mise poslužena je večera. Na meniju su se pronašli domaći specijaliteti koje su oni koji su ih kušali samo hvalili.

Nakon večere uslijedio je raznovrstan i veseo program koji su pripremili učenici Hrvatske dopunske škole, a nakon njihove izvedbe svoj program tradicijskih igara prikazali su i najmlađi članovi HKUD-a „Fala“ Schaffhausen.

A onda… Pojavio se onaj kojeg su svi željno iščekivali – sv. Nikola. Djeca nisu krila svoje iskreno oduševljenje ovim susretom, a sv. Nikola ih je još dodatno animirao. Tako su djeca pjevala i plesala sv. Nikoli, a on je poticao razgovor s onima koji nisu skupili hrabrosti pokazati mu svoje talente. Veselo druženje je završilo darivanjem slatkih paketića još slađoj dječici koja su strpljivo čekala svoj red kako bi još na trenutak porazgovarali sa sv. Nikolom te bili nagrađeni za sve ono kada su bili dobri tijekom protekle godine.

Sveti Nikola je okončao svoj posjet, a fra. Mika mu je zajedno s djecom zapjevao stihove:

Hvala ti sveti Nikola

Što si nam darove dao

Hvala ti sveti Nikola

Što si nam došao.

Djeca su nastavila veselje uz igru i druženje. Sada su se opustili i rasplesali i roditelji jer je ulogu zabavljača preuzeo gospodin Anto Marčinković koji je svirao i održavao dobro raspoloženje sve dok i posljednji gosti nisu napustili zabavu.