Ličani drže do svoji` žena – Cecilija i Razbijači čaša napravili zabavu za sjećanje

Ličani su i ove godine organizirali zabavu u čast ženama povodom njihovog dana – Dana žena. To je dokaz kako su Ličani ispod svoje kamene vanjštine ipak topli ljudi koji poštuju i vrednuju svoje bolje polovice, ili kako bi se to u Lici reklo „drže do svoji`  žena“

U subotu, 11. ožujka 2017. u Gemeindesaal u Zollikonu svaku pripadnicu ljepšeg spola dočekao je Ličanin kavalirskih manira te joj poželio  dobrodošlicu poklonivši joj kraljicu cvijeća – crvenu ružu.

Za dobro raspoloženje tijekom večeri zaslužni su bili „Razbijači čaša“, glazbeni sastav koji čine mladići iz Like čije se pjesme rado slušaju među Hrvatima u Švicarskoj, kao i Cecilija, Slavonka tople i otvorene duše, jednostavnog pristupa ljudima i prekrasnog glasa koju su Ličani upoznali na prošloj ličkoj zabavi i oduševili se, te je ugostili opet nakon samo nekoliko mjeseci.

„Razbijačima“ je ovo također druga posjeta Ličanima u Švicarskoj. Nisu krili svoje oduševljenje time što sviraju svojim ljudima koji su željni dobre, domaće zabave. Kažu kako su se domaćini potrudili ugostiti ih i povesti u kratko razgledavanje Züricha, ali od svih ljepota koje nudi Švicarska, njima se najviše svidjelo švicarsko pivo.

Među hitovima kojima su se „Razbijači“ probili na Hrvatsku glazbenu scenu, ali i pjesmama drugih izvođača naše domaće estrade, pronašla se i ona koja je opisala životni put mnogih koji su zajedno s njima pjevali s plesnog podija:

Otišla je iz Otočca

Ostavila Gacko polje

Ne znam gdje je niti s kim je

Za njom vene srce moje

Otišla je, ostavi me

U prelijepom rodnom kraju

Al uzalud, ja se nadam

opet njenom zagrljaju…

 

Kad se već ne mogu buditi u najljepšem kraju na svijetu – onom rodnom, nadamo se kako su svi koji su otišli iz Like i Gacke pronašli barem svoj odgovarajući zagrljaj.

Cecilija nam je otkrila kako se sada već osjeća kao kod kuće jer joj se ova publika potpuno uvukla pod kožu. Primjetila je kako su ponovno došli mnogi koji su je upoznali nedavno kada je prvi puta pjevala na zabavi u studenom i istaknula kako joj je neizmjerno drago vidjeti ponovno poznata lica.

S pozornice nam je poručila kako večeras neće ni suze ni tugu već da hoće napraviti lom, u čemu je svakako i uspjela.

Ovo je prva suradnja Cecilije i „Razbijača čaša“. Obje strane su prezadovoljne ishodom i vjeruju u daljnju suradnju.  Tko zna? Možda baš ova večer stvori jedno glazbeno prijateljstvo iz kojeg proiziđe neki novi hit.

Prezadovoljna onim što ovi glazbenici nude bila je i publika koja nije pokazivala umor, već kako je vrijeme odmicalo, atmosfera se sve  više zagrijavala. Pred sami kraj zabave, ugođaj je bio na vrhuncu. Najupornija publika je iz sveg grla pjevala zajedno s izvođačima, a na svaki pokušaj najave kraja zabave, skandiralo se „Hoćemo još!“

Tekst:
Ivana Pavletić

Foto:
Ivana Pavletić/Božica Tonković