Piknik HKUD-a Fala – tradicija koja traje

HKUD „Fala“ iz Schaffhausena sljedeće godine slavi 40-tu obljetnicu kulturnog djelovanja. Uz njegovanje hrvatske kulture, „Falaši“ svake godine organiziraju za članove i prijatelje piknik na kojem se prije godišnjeg odmora svi dobro zabave.

Svibanj i lipanj su u Švicarskoj mjeseci kad mnoge udruge organiziraju događanja u prirodi. U Schaffhausenu, gradu na sjeveroistoku Švicarske u subotu, 10. lipnja 2017. na piknik je pozvalo najstarije kulturno-umjetničko društvo u Švicarskoj, „Fala“.  Ovaj piknik se već više godina održava na istom mjestu, pokraj kućice Fäsenstaubhütte. Uprava Fale potrudila se u organizaciji pa su se uz starije članove kojima se uz kulinarsku ponudu s roštilja, ukusno pripremljene kolače ponudila prilika za pjesmu i ples uz vesele članove T.S.  „Ekipa“, dobro zabave i oni najmlađi. Uz dvorac za skakanje, organizirali su za najmlađe različite rekvizite za igranje.

Prekrasno vrijeme privuklo je mnoge Hrvate iz Schaffhausena i okolice da navrate na Falin piknik. Dobro raspoloženo društvo upotpunili su članovi NK Dinamo Schaffhausen koji su nakon sportskog slavlja i zadnje prvenstvene utakmice došli na piknik. Uz neumorne tamburaše «Ekipe» druženje i pjesma nastavilo se do sitnih noćnih sati.

Upravni i nadzorni odbor HKUD-a Fala: Dražen Bukovec, Ivan Tominac, Anita Pušić, Ivan Hren, Ivan Filipin, Victoria Baljak, Anita Alilović, Mirjana Kralovec, Katarina Dujmović, Brigita Turkalj. Na slici nedostaju Valerija Rukavina i Stjepan Lucić

Autor


Ruža Studer
Više o autoru