16.2 C
Zagreb
14 C
Zürich
10.7 C
New York
18.4 C
Buenos Aires
25.2 C
Melbourne
Petak, 26 travnja 2024
spot_img

Lička večer u Zollikonu i ovaj put ispunila očekivanja

Devetnaesta po redu Lička večer koja se održala u švicarskom Zollikonu u subotu, 24. studenog 2018. godine i ovaj put ispunila je očekivanja.

Ličko – slavonska kombinacija organizatora, koji su za ovu večer pozvali uz, u Švicarskoj dobro poznat sastav ‘Narodni dar’ i posebnu gošću iz Vinkovaca – Mariju Pavković Snašu pokazala se odličnim potezom.

Nakon što je večer počela ličkom ‘himnom’ – Vilom Velebita, u ime organizatora dobrodošlicu je gostima uputila gđa Ruža Studer.

Uz pozdrav i zahvalu sponzorima koji su podržali organizatore najavila je i sljedeću, jubilarnu godinu kad udruga Lički sokol priprema poseban program. Na obljetnici će sudjelovati članovi KUU Gacka iz Ličkog Lešća koji će svojim kulturno-umjetničkim nastupom uljepšati jubilarnu večer.

Zajedno s organizatorima svoj dvadeseti jubilej proslavit će i ‘Narodni dar’, koji će za jubilej snimiti novi nosač zvuka i predstaviti ga na 20. Ličkoj večeri koja će se održati 23. studenog 2019. godine.

Tijekom večeri svoje je utiske s nama podijelila posebna gošća iz domovine, Marija Pavković Snaša. – Oduševljena sam kad vidim vesele i rasplesane ljude. Mislila sam da su ovdje u Švicarskoj ljudi zatvoreni u svoje kuće, a slika je sasvim drugačija. Dvorana je ispunjena, od početka večeri društvo je odlično raspoloženo, ne ide se nikom doma, svi bi ostali i još se veselili, i lijepo je to vidjeti, rekla je ova cijelu večer odlično raspoložena i nasmiješena Slavonka koja je, uz Narodni dar doista bila  ‘šlag na torti’.

Na vrhuncu veselog raspoloženja sretnom dobitniku Mili Stepiću uručena je glavna nagrada tombole, dvije avionske karte Zürich – Zadar. Drugog dobitnika nagradne igre koju je sponzorirala gđa Dunja Turković izvukla je Marija Pavković. Tako je nagrada, tjedan dana ljetovanja u Vili Delija pripala gđi Anđi Levačić.

Ukusno pripremljena lička večera, odlično raspoloženje, susreti i razgovori s dragim ljudima i poseban osjećaj kad kući ideš u rane jutarnje sate sa srcem punim zadovoljstva je ono što život čini ljepšim. Uspjelo je to i ovaj put organizatorima ličke večeri i sigurni smo da će njihova jubilarna večer sljedeće godine biti jedna od onih za koje će se tražiti karta više.

Ono što ovu večer dodatno uljepša su štandovi u predvorju na kojima su gosti imali priliku oslastiti se kolačima gđe Snježane Schmid Matović kod koje se mogu naručiti kolači i torte za svaku prigodu. Neretvanske mandarine i ostali domaći proizvodi nudili su se na štandu Fein i Frisch, dok je svoje ručne radove ponudila gđa Gordana Wigger.

Domaćini ovih večeri, Mile Bobinac i Milan Dujmović pozivaju sve koji žele pomoći u organizaciji sljedeće godine i smještaju gostiju KUU Gacka da im se jave putem poruke ili poziva na brojeve: 079 286 33 79 ili 078 601 38 62.

Foto: Zdravko Tonković, Željko Stipić

POVEZANI ČLANCI

Najnovije