Šemuša Košute iz Košuta kod Trilja pobjednik je malonogometnog turnira NK Croatije Zürich

Kao i svih godina do sada NK Croatia Zürich, koja ove godine slavi svoj pedeseti rođendan organizirala je dvodnevni tradicionalni malonogometni turnir.

Od ukupno 28. aktivnih i seniorskih momčadi na turniru, koji se održao 25. i 26. siječnja 2019. g. sudjelovale su i dvije momčadi iz Domovine: Čempresi iz Jastrebarskog koji već šestu godinu zaredom dolaze na turnir NK Croatije, te momčad „Šemuša Košute“ iz mjesta Košute kod Trilja. MNK Prigorac iz njemačkog Münchena došao je već drugu godinu zaredom i opet ostavio lijep dojam na domaćine.

      Čempresi, Jastrebarsko

U ta dva dana obilježena nogometom i druženjem svatko je došao na svoje, a NK Croatia se pobrinula da nitko ne bude gladan i žedan. U fokusu sportskog događaja sve je proteklo u fair play ozračju na što su organizatori posebno ponosni.

Tijekom trajanja turnira predsjednik kluba Stjepan Špehar i počasni član kluba Stjepan Janković uručili su pehar te zahvalnice članu kluba Josipu Jakšiću za 30. godina vjernosti klubu koji odlazi u domovinu u zasluženu mirovinu. Josip Jakšić bio je igrač NK Croatia i 30. godina vjerno pomagao klubu i bio član na kojeg se klub uvijek mogao osloniti. NK Croatia i ovim putem želi zahvaliti Josipu na svemu, te se nadaju da će Josip još dugo uživati u svojoj Lici.

  Stjepan Janković, Stjepan Špehar, Josip Jakšić

Prvog dana turnira nastupilo je 13. seniorskih momčadi koje su pokazale sve svoje nogometno umijeće, a oni najbolji i s malo sreće došli su do pobjeda koje su ih vodile do vrha.

Poredak na turniru seniora:

1.mjesto  – Martini ZH

2.mjesto – Župa Čardak

3.mjesto – NK Dinamo Schaffhausen

4.mjesto – Stari prijatelji

Najbolji igrač veterana: Stanislav Blažanović – Martini ZH

Najbolji vratar veterana: Damir Sotonica – NK Dinamo Schaffhausen

Fair play: MNK Prigorac München

Martini, Zürich

Drugog dana turnira nastuplo je 15. aktivnih momčadi u vrlo jakoj konkurenciji, koja je pomela čak i samog domaćina i neke druge jače klubove. Pobjedu su odnjeli najbolji toga dana, a tako to biva u sportskim natjecanjima.

Poredak na turniru aktivnih :

1.mjesto – Šemuša Košute HR

2.mjesto – Donji Svilaj

3.mjesto – HNK Kroatien Schwyz

4.mjesto – Čempresi HR

Najbolji igrač aktivni: Branimir Milinovac

Najbolji vratar aktivni: Erik Došen

Fair play: MNK Livno

     Pobjednici ‘Šemuša Košute’

Predsjednik NK Croatia Stjepan Špehar zahvalio se na kraju turnira svim momčadima na odazivu i na odigranim fair play utakmicama. Također je zahvalio i sucima: Ivanu Dukiću, Zoranu, Ljupku Martiću te Željku Ćutuniću,  koji su svojim suđenjem doprinjeli da turnir bude u fair play ozračju.

Također zahvala je išla i svim posjetiteljima turnira, koji su u velikom broju došli uživati u nogometnim utakmicama. Posebna zahvala bila je namjenjena klubovima iz Domovine, Šemuša Košute i Čempresima te MNK Prigorcu iz Njemačke.

Zahvala je upućena i generalnom sponzoru turnira, g. Robertu Škari vlasniku poduzeća Axa Parket GmbH. Pehare najboljima uručili su predsjednik NK Croatia Stjepan Špehar i tajnik kluba Davor Crnković.

Turnir su cjelokupno odradili aktivni i dio seniorskih igrača NK Croatia na čelu s predsjednikom Špeharom i Upravom kluba, koji su zadovoljni organizacijom, odrađenim poslom i odazivom posjetitelja na turniru posebno svojih vjernih članova kluba koji ih prate već dugi niz godina, a neki i od samog osnutka kluba davne 1969. godine.

Moja Domovina