Još jedan poraz Croatije ZH – FC Wiedikon spretno do četiri pogotka i vrha tablice

NK Croatia ZH u ovom djelu prvenstva nikako da konsolidira svoje redove i dođe konačno do pobjede koja bi podigla igrače, trenera, ali i navijače koji svake nedjelje strijepe za svoj klub.

Utakmica je počela odlično, bez ikakvih naznaka da bi FC Wiedikon mogao teže poraziti hrvatski klub. Jedna propuštena prilika na početku utakmice brzo se kažnjava pogotkom domaćina i od 8. minute FC Wiedikon se nalazi u vodstvu. Pokušavala je NK Croatija probiti obranu brzog i opasnog Wiedikona, ali bez ikakvih uspjeha. Do kraja poluvremena NK Croatija se dobro držala i s minimalnim gubitkom otišlo se u svlačionice.

 U drugom poluvremenu već u 49. minuti FC Wiedikon povisuje vodstvo i ne daje puno nade Croatiji. U 61. minuti povisuju vodstvo na 3:0. Ipak, utakmica nije bila gotova i NK Croatia se nije predala pa je u 66. minuti preko sjajnog Stjepana Laštre došla do smanjenja rezultata. Nažalost, to je ostao jedini pogodak Croatije toga dana jer druge prilike nisu bile realizirane. U 91. minuti domaćin dolazi do još jednog pogotka za konačnih 4:1 i sudac utakmice označava kraj.

NK Croatia nalazi se u ozbiljnim problemima jer neki igrači igraju ozlijeđeni, a dio ih uopće ne može igrati zbog ozlijeda. Jedan dio igrača odsutan je iz privatnih razloga, no ne može se nikako zanemariti nedostatak čak deset igrača što stvara muke treneru Blažanoviću i pomoćnom treneru Perkoviću.

Sljedeću utakmicu NK Croatia dočekuje FC Wädenswil, koji je iznenadnom pobjedom protiv FC Rep. Srpske preskočio NK Croatiju na tablici i sada se NK Croatia nalazi na posljednjem mjestu. Utakmica se igra na igralištu Juchhof 3. 10. 2019. u 20:30 sati.

FC Wiedikon – NK Croatia ZH 4:1 (1:0)

Sastav NK Croatia ZH: Frano Dukić, Davor Crnković, Ivan Dukić , Ante Vukadin, Ivan Knežević, Danijel Komin, Stjepan Laštro(C), Antonio Prcela, Stanislav Blažanović, Dario Perković, Mauricio Šestan.

Još su igrali: Kristian Grebenar, Josip Tomčić

Treneri : Stanislav Blažanović i Dario Perković

Tekst i Foto: Stjepan Špehar