Poziv hrvatskim udrugama, zajednicama i pojedincima u Švicarskoj na 4. sastanak

Dragi sunarodnjaci u Švicarskoj,

kao što mnogi od vas znaju, od rujna 2017. g. sam predstavnica vas, Hrvata iz Švicarske u Savjetu Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Do sada sam s predstavnicima udruga i zajednica održala tri konstruktivna sastanka: 24. studenoga 2017. u Dietikonu, 16. ožujka 2018. u Bielu, i treći 26. listopada 2018. u Luzernu.

Na prvom sastanku osnovao se Odbor za obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar. Organizirali smo i po prvi puta, uz pomoć Slavonie Zürich i pod okriljem HKM Zürich 18. 11. 2018. g. u Dietikonu obilježili taj poseban dan kojem je nazočio velik broj predstavnika udruga iz Švicarske. Odbor se redovito sastaje i priprema 17. studenog 2019. g. u Zürichu drugo obilježavanje Dana sjećanja.

Ostali Odbori koji su predloženi na trećem sastanku, Odbor za kulturu i Odbor za medije nemaju još konkretne rezultate. Na tom će se u nadolazećem razdoblju intenzivnije raditi.

Treća sjednica II. Saziva Savjeta održat će se u Varaždinu 8. – 11. studenog o.g. Da bi u moje izvješće koje podnosim kao potpredsjednica Savjeta na sjednici unijela i Vaše prijedloge, važno je da nazočite sastanku na koji vas pozivam.

Četvrti sastanak predstavnika hrvatskih udruga, zajednica i svih zainteresiranih Hrvata iz Švicarske s njihovom predstavnicom u Savjetu Vlade RH za Hrvate izvan RH održat će se 27. listopada 2019. g. u prostorijama HKUD-a Croatia Basel, Reinachstrasse 117, 4053 Basel, s početkom u 15.00 sati. Uz HKUD Croatiju, domaćini ovog sastanka su Nk Posavina BS, Nk Alkar BS i Zajednica Babogredaca iz Basela.

Zajedno s vama želim diskutirati o svemu što je važno za nas, Hrvate u Švicarskoj. Kao članu Savjeta, vaša razmišljanja i prijedlozi su mi važni. Ako ne možete nazočiti sastanku a imate pitanja ili prijedloge, uputite mi ih putem maila: ruza.studer@bluewin.ch

Veselim se susretu i sastanku.

Srdačan pozdrav,

Ruža Studer-Babić

Potpredsjednica Savjeta i predstavnica Hrvata u Švicarskoj pri Savjetu Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Autor


Ruža Studer
Više o autoru